Hans Christian Carstensens legat

Uha uha, det var en svær opgave, vi var på i år!

Vi, det er legatudvalget bestående af Vilhelm Wedell-Wedellsborg, Tommy Jørgensen og Lis Hævdholm.

Vi har alle kendt Hans Christian (Chris), der døde i 2013 og havde testamenteret en stor del af sin formue til DBTU- som det hed dengang. Vi er derfor bekendt med, hvad der stod hans hjerte nær, og vi forsøger at uddele pengene i hans ånd. Af betydning for ham var unge talenter, der var ihærdige med deres sport, pigerne – som der ikke var så mange af – samt Roskilde Bordtennisklub.

Rigtig mange gode ansøgninger og ikke ret mange penge at uddele. Dette skyldes at legatets penge er anbragt i formuepleje, hvor der er investeret i aktier og obligationer med høj grad af sikkerhed. Som bekendt var aktiemarkedet meget trist i 2022, derfor er der i år kun uddeling af 1/20 af hovedstolen, da der ikke var positivt afkast.

 

Vi har på et fællesmøde gennemgået alle ansøgninger, og var enige om, at vi har lagt vægt på, om ansøger selv har skrevet ansøgningen. Det må forudsættes, at alle de dygtige unge bordtennisspillere vi har, selv er i stand til dette, ligesom vi også forudsætter, at de kan huske at skrive fulde navn, fødselsdato og klub, da det er væsentlige momenter i tildelingen.

Ved uddelingen er der taget hensyn til alder, hvor lang tid man har spillet, hvor mange gange man tidligere har modtaget støtte, og hvor seriøs man er med hensyn til træning. Ligesom det er et stort plus, at spillerne er aktive hjælpere i deres klub.

Vi sætter stor pris på, at tidligere modtagere har husket at sende et takkebrev med redegørelse for, hvad de har brugt pengene på. Faktisk så stor pris, at hvis man ikke har gjort det, ja, så kommer man ikke i betragtning næste år.

En del af ansøgerne kan komme i betragtning til Ungdoms EM og dette koster en del i egenbetaling, og det har vi også set på i positiv retning, da det også er en ære at repræsentere Danmark i denne sammenhæng.

Helt generelt antager vi, at støtten ydes til internationale begivenheder. Det koster noget at spille bordtennis, men set i forhold til en række andre idrætsgrene, så er bordtennis en billig sport at dyrke. Derfor giver vi ikke støtte til materiel, træningslejre og træning i Danmark i det hele taget.

Når en spiller har modtaget støtte fra Carstensens legat, kan det også bruges til at promovere andre ansøgninger fra spilleren, for det viser, at Bordtennis Danmark støtter den pågældende.

 

Til slut et lille hjertesuk:

Midlerne er begrænsede hos os, så derfor vil det være velkomment, om andre kunne tænke sig at støtte legatet med donationer eller arv, og derigennem støtte vores unge lovende bordtennistalenter.

Vi har tildelt følgende legater på 5.000 kr.:

Mille Lyngsø Stoffregen, Silkeborg

Maja Helene Hansen, OB

Emma Vendelbo Clement, Virum

Noah Takeuchi Lassen, Roskilde

Ann-Christine Rosager Christensen, Viby

Cristian David Hold, Hørning

Oliver Skouboe Berntsen, Hvidovre.

 

Følgende er tildelt hver 2.500 kr.:

Sofie Khanh-Linh Eckeroth, Allerød

Emma My-Linh Eckeroth, Allerød

Johan Engberg Havsteen, Amager

Malik Hartvig Bruun Severinsen, Esbjerg

Erik Høier, Gladsaxe

 

Følgende er tildelt hver 1.000 kr.:

Jakob Tang, Amager

Emil Tang, Amager

Nick Hai Hoang Tran, OB

Gustav B. Højslet, Ribe

Simon Vonebjerg, OB

Stella Rosenmeier, Amager

Amalia Sophie Skulska, BTK Midtjylland

Janus Bedsted, Gladsaxe

Emil Hasselbalch, Virum

Marcus Ahrenholt Jensen, Hillerød

Felix Buch Vural, Virum.

 

Modtagerne skal sende deres oplysninger om cpr.nr. og bank til BTDK, og derefter vil pengene blive overført til deres konti.

 

På udvalgets vegne

Lis Hævdholm