HED-round up

“1. halvleg” i Elitedivisionen for Herrer er slut – grundspillet med dets 14 spillerunder blev afsluttet i sidste uge, hvor de sidste og få uafklarede spørgsmål fandt deres svar.

Roskilde endte med den perfekte sæson, hvor de med 14-0 i kampscore er de naturlige storfavoritter til DM-titlen inden slutspillet påbegyndes inden længe – dog uden roskildgenserne, der første indtræder i guldkampen fra semifinalerne.

Det samme gør de forsvarende mestre fra Køge Bugt, der besatte andenpladsen i grundspillet – denne blev opnået en halv snes points efter vinderne, men uden at have stillet i stærkeste opstilling ved særlig mange lejligheder, og mestrene må ikke undervurderes i den videre kamp i DM-forsvaret, hvilket de givetvis er helt klar over i Roskilde.

Oprykkerne fra OB tog den øverste kvartfinaleplads, da de sluttede som nr. 3 – det betyder de blev førstevælgere i selvsamme kvartfinaler, hvor de – ikke overraskende – som modstandere har valgt medoprykkerne og sejtteplacerede Dragør, der ikke helt levede op til de forventninger spil og resultater i sidste sæson + forstærkninger gav, og som altså endte med den sidste slutspilsplads.

Spørgsmålet er så – hvis fynboerne elleres kvalificerer sig – om Roskilde som semifinaleførstevælger udpeger dem som modstandere af taktiske årsager, da en anden modstander kan være potentielt sværere.

– den tid, den glæde og spænding!

Team Vendia tog fjerdepladsen og dermed retten til en ekstra hjemmekamp, hvis de to første opgør mellem vendelboerne og Hillerød, der sluttede som nr. 5, ender med hver sin vinder.

Sidstenævnte er favoritter mod det tidligere og til næste sæson *ikke-eksisterende storhold – forhåbentlig vil en mere stabil holdsopstilling præge nordsjællænderne i slutspillet, der har brugt hele otte forskellig spillere i grundspillet.

*/Team Vendia har valgt at trække sit HED-hold fra den kommende sæson, hvilket man kan læse mere om i Slut med TV i HED.

I bunden vandt Virum-Sorgenfri kampen om 7. pladsen, da de i sidste spillerunde gik forbi Sisu/MBK – dette betyder en potentiel ekstra hjemmekamp, hvis altså de to første opgør i nedrykningsslutspillet ender med hver sin vinder.

Begge slutspil indledes efter planen med forårets komme – fra 1. marts og op til to uger frem skal der findes to semifinalister og en nedrykker i herrernes bedste række. Vi venter spændt…

På dbtu.dk kan man under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne læse meget mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder fra både denne og sidste sæson…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk