Henrik Vendelbo har meddelt sit kandidatur

Henrik sætter selv nedenstående ord på sine tanker omkring dit kandidatur, der bliver ledig, når Anders Mølgaard som tidligere bekendtgjort ikke ønsker genvalg til årsmødet den 13. juni:

 

Kære alle i Bordtennis Danmark

Ja, jeg stiller op til posten som formand for Bordtennis Danmark. Jeg mener, at jeg vil være den rette til at fortsætte det, som bl.a. Anders Mølgaard har sat i gang. Fedt” tænker nogen forhåbentlig. ”Vorherre bevares” tænker andre desværre nok også. Men jeg vil nedenfor redegøre for dette, så alle kan se, hvad jeg står for – og så I kan holde mig op på det, hvis jeg skulle blive valgt på årsmødet i juni. Men hvorfor stiller jeg så op til denne frivillige post, som kræver en hel del tid, rejser, ingen løn – og som kan være øretævernes holdeplads ?

Der er flere årsager. For det første brænder jeg for “verdens bedste sport”, som en tidligere formand vist nok udtalte det. Jeg har været en del af sporten i 40 år både som breddespiller, elitespiller, landsholdsspiller, veteranspiller, klubtræner, klubleder og senest 4 år som formand for en af Danmarks største klubber. Og så mener jeg, at jeg har de kompetencer, der skal til – både indenfor ledelse, bestyrelsesarbejde og arbejdet med udvikling af et fagområde som bordtennis jo kan betragtes som. Og så vil jeg rigtig gerne sikre de internationale relationer der skal til for bl.a. at besætte vigtige internationale poster samt tiltrække store begivenheder til Danmark.  

 

I bund og grund handler det om at jeg – ligesom forhåbentlig alle jer derude – er interesseret i at udvikle dansk bordtennis til mere end det den er i dag. Vi skal være en succes!

Vi vil alle sammen gerne vækst. Flere medlemmer, større opmærksomhed omkring sporten. Bl.a. derfor mener jeg, at den strukturændring der skete for to år siden – og den strategi der er fastlagt – skal leve videre. Mange gode folk er stimlet sammen i vækstteams og ledergruppe og det skal nu til at give afkast. De gode folk skal naturligvis medvirke til, at jeg og den øvrige bestyrelse lykkes. Og omvendt skal bestyrelsen sikre, at der er de bedste muligheder for vækstteams og ledergruppe lykkes.

Vi skal blive bedre til at få flere – også mindre klubber – med på vognen. Med til at ville skabe vækst. Det er et langt sejt træk, der kræver sammenhold på tværs af hele bordtennisnationen. Vi skal selvfølgelig også ride videre på den ældrebølge, der på fortræffelig vis skyller ind over os. Heldigvis – for så er der da sat en lille prop i medlemsnedgangen. Kan vi måske koble det endnu mere til den sundhed der er så vigtig – også samfundsøkonomisk ? Tænk, hvis vi kunne få endnu flere til at forstå, at bordtennis er en sport for livet….

Herudover er noget af det vigtigste i BTDK’s fremtid at være med på den digitale bane. De fleste ældre vil måske tænke, at det er noget pladder…. Men for mig handler det om alle de nye muligheder, som mange af os ikke en gang kan forestille os endnu. Jeg er via mit civile job som Borgerservice- og Digitaliseringschef i Fredensborg Kommune med til at udvikle nye digitale koncepter for fx borgerbetjening. Vi skal indenfor sportens verden være lige så gode til at forme fremtiden. Brugerne (i BTDK hedder de medlemmer) skal på samme tid hjælpes og inspireres, og der skal ske en løbende udvikling, ellers forsvinder de igen.  

Og så skal bestyrelsen (fortsat) tage sin rolle alvorligt. Når klubberne reagerer og har behov for svar eller har meninger og gode ideer, så skal vi stille op. Det vil jeg stå på mål for ! Det er ikke alt der kan blive til noget, men dialogen er væsentlig for at forstå hinanden og for at sikre den opbakning det kræver at finde sammen om dansk bordtennis, så vi på den måde lykkes med vores fælles projekt. Og når det er sagt, så vil jeg gøre alt for at være hele Bordtennis Danmarks formand – fra øst til vest og fra nord til syd.   

Jeg vil sikre, at BTDK fortsat medvirker til uddannelse af klubfolk, stiller værktøjer til rådighed for klubberne, samarbejder med mange klubber om fx arrangementer og kampagner. Og så skal vi på den internationale bane som nævnt i indledningen skabe relationer og samarbejder, der både kan skaffe danske ledere tilbage på vigtige poster i international bordtennis, men også styrker mulighederne for igen at tiltrække store arrangementer på dansk grund. Det skaber både interesse – og med de rigtige forudsætninger også økonomi til dansk bordtennis.

Jeg vil også sammen med administrationen (i særdeleshed direktøren) se lidt på andre sportsgrene. Hvad kan vi lære ? Hvor kan vi måske samarbejde ? Hvem siger vi ikke kan samarbejde med fx Badminton Danmark om mange af de ting de to forbund har tilfælles ? Eller kan vi samarbejde endnu mere internationalt med et eller flere forbund ?  Jeg ser potentialer, der endnu ikke er udnyttet – eller i det mindste afprøvet.

 

Hvad så med eliten ?

Ja det er jo cremen på kagen…. Den skyder op, når vi ude i klubberne er gode nok, mange nok og ivrige nok til at skabe rammerne for de talenter der løbende dukker op. Uanset om det er i en klub på Bornholm, på Falster, Fyn, Frederiksberg eller Frederikshavn, så skal der være et fundament, der sikrer, at sådanne talenter får muligheder for at udfolde sig til at blive den nye Maze, Groth eller Mie Skov. For hvem i Bordtennis Danmark synes ikke det er fedt, når vores spillere fra egen lille andedam har succes på den internationale scene ?

Og lige tilbage til start….. “verdens bedste sport”. Det er mange af jer forhåbentlig enige med mig i….. Hvorfor er det for øvrigt, at der (endnu) ikke står et eller flere udendørs-borde på alle skoler i landet ? Alle skal da opleve verdens bedste sport allerede i 0./1. klasse. Nå – det skal vi i dialog med undervisningsministeriet, kommunerne, skolerne og lærerne om…. Men de fleste af os kan forhåbentlig være enige om, at bordtennis kan spilles hvor som helst og når som helst. Dét skal vi udnytte og forfølge.

 

Men er der ikke også klubfolk, som vil mene jeg er en kontroversiel formandskandidat ?

Jo for pokker ! Det skyldes nok, at jeg bl.a. er kendt for at sige min mening – også selvom den gør lidt ondt en gang i mellem. Jeg mener dog ofte, at mine bemærkninger og til tider utilfredshed med nogle områder er ledsaget af argumenter og forslag til anderledes tænkning. Der er jo ikke tale om personlige angreb på de gode folk, som jeg en gang i mellem er uenig med. Sådan er det også i mit civile job, hvor vi ofte ser forskelligt på tingene, men at den forskellighed ofte medvirker til at vi sammen finder løsninger, som hverken den ene eller anden side kunne klare alene. Som chef for over 50 administrative medarbejdere giver jeg nok mere plads til den enkelte – og til forskellighed – end mange af jer der kender mig, tror.

Lad mig udtrykke det helt klart: Jeg har en mening om meget, men jeg har bestemt ikke alle svar…. Jeg har til gengæld de kompetencer der skal til, så vi samler de forskellige meninger og ideer – og så finder en vej. Jeg har til gengæld også de bredde skuldre, der skal til for at stå på mål for de beslutninger, som jeg er med til at træffe (kan ikke ses fysisk !). Sådan vil det også være som formand for BTDK.

Men nu er mit kandidatur ude i det åbne – fuldstændig som jeg bedst kan li det. Ikke noget med at fedtspille! Det er kun inde ved bordet, at jeg er for defensiv – en gang i mellem….

Hvis nogen har spørgsmål til mit kandidatur eller andet, så tøv ikke. Jeg svarer velvilligt på alt!

Venlige hilsner
Henrik Vendelbo

Mail: HV@fredensborg.dk 
Mobil: 24412842