HJ og Drenge overlevede

EM FOR UNGDOM 2007 BUTTERFLY FTZ ETTU

Herre Junior og Drenge spillede begge to kampe mandag, og begge hold tabte den første og vandt den anden, hvilket for begge hold betyder overlevelse i A-kategorien og en “ligegyldig” kamp om 13. pladsen tirsdag formiddag.

HJ lagde ud med at tabe 1-3 til Tyskland – efter dansk føring på 1-0. Morten Hyrup vandt den enlige danske sejr, mens Mikkel Hindersson og Rasmus Klein-Døssing begge tabte en enkelt single.

Derefter blev Serbien besejret med 3-1 qua to sejre til Kasper Sternberg og en enkelt til Mikkel – og dermed kan de fire mandlige juniorer (og coach Peter Sartz) sove roligt i nat uden at drømme ondt om potentiel nedrykning til B-kategorien.

Drengene er ligeledes sikker på endnu et år i Top 16 i Europa, og det skete altså efter samme recept som HJ; Et nederlag efterfulgt af en sejr.

Første blev det 1-3 mod Belgien, hvor Sebastian Haack fin sin singledebut ved UEM 2007. Det blev dog uden resultatmæssig succes, da den ene kamp blev vundet af Jonathan Stonor, der vendte 1-2 til 3-2 og udligning 1-1 i holdkampen.

Dernæst mødte drengene Litauen i hvad der udviklede sig til en sand gyser:

DK bragte sig foran både 1-0 og 2-1 ved sejre til Jonathan Groth og Groth/Stonor i doublen, inden litauerne både fik udlignet, og syntes på vej mod sejren, der ville give en nervepirrende nedrykningskamp tirsdag formiddag.

Den danske drengedouble har markeret sig flot i Bratislava, hvor de kun har tabte en enkelt kamp i holdturneringen.

Ved 2-2 spillede Jonathan Stonor indledningsvis en nervøs kamp, men ved 0-2 og 4-8 vendte billedet, og i løbet af små 10 minutter stod det 2-2 i sæt og 10-3 til Stonor.

Dramaet var dog ikke ovre endnu, da litaueren fik reduceret til 9-10, inden Stonor – til tydeligvis stor lettelse for både ham og holdet i almindelighed og coach Mads Sørensen i særdeleshed – lukkede sættet, kampen OG holdkampen til dansk sejr på 3-2!

“Det var forløsende at vinde den afgørende kamp, selvom jeg ikke spillede godt i starten”, sagde Jonathan Stonor, der altså gik fra potentiel “skurk” til helt i kampen mod Litauen:

“Jeg var helt forkrampet i starten, men til sidst følte jeg mig ovenpå, og jeg troede på det hele tiden selvom han kom tæt på”, sagde en glad og lettet matchvinder.

Mads Sørensen havde følgende kommentarer lige efter kampen: “De spillede ikke just nogen god kamp, og det virkede som om alvoren om nedrykningsfaren overhovedet ikke var gået op for dem”, sagde en tydelig frusteret coach trods den vigtige sejr:

“Nu skal vi snakke om kampen, så de kan forstå det her ikke kun var godt – det endte godt, og spillet i den allersidste kamp blev rigtig godt til sidst, men det var tæt på at gå galt fordi hovedet ikke var med fra start”, slutter ungdomslandstræneren.

uem07_drenge_288.jpg EM FOR UNGDOM 2007 - HERRE JUNIOR

Læs mere om EM for Ungdom 2007 ved at følge linket – og læs meget mere om ungdomslandsholdsarbejdet under Landshold -> Ungdom

Forfatter: DBTU
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk