HJ tabte 2-3 til Sverige

EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008

Danmark tabte søndag eftermiddag 1/8-finalen i Herre Junior – det blev 2-3 mod Sverige, og dermed skal der kæmpes om overlevelse i A-gruppen.

HJ’erne kom bagud med 0-2, men udlignede til 2-2 qua sejre til Mikkel Hindersson og Tobias Lau, men i den sidste kamp måtte Jonathan Groth strække våben med 0-3 overfor den svenske andenmand, og dermed er DK ude af medaljekampen i Terni.

Ungdomslandstræner og HJ-coach Mads Flod-Sørensen var mere end almindelig skuffet efter det tætte nederlag:

“Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har været så skuffet – vi havde fortjent bedre, men på den anden side så vi forskellen mellem de gode og de rigtig gode hold.

Det er tydeligt, at vi mangler erfaring, men vi viser igen de kan være med mod alle – Sverige har rigtig gode spillere, der tilsammen har vundet tre WJT-turneringer i denne sæson”, siger HJ-coachen, der fremhævede især én spillers indsats:

“Jeg er meget imponeret over Tobias Lau, der gå ud og spiller igennem ved 0-2 i holdkampen – det var en fantastisk indsats, og jeg har aldrig set ham spille bedre end i dag”.

På trods af glæden over den individuelle optur, kan det dog ikke gøre ungdomslandstræneren til en glad mand:

“Jeg er virkelig dybt, dybt skuffet – det havde været sjovt med en kvartfinale mod europamestrene og favoritterne fra England.

Det er især ærgeligt fordi vi gør alt rigtig hernede – de tre første dage hernede har været bedre end resten af sæsonen, og det er er klart man drømmer om mere, når de spiller så godt”, slutter Mads Flod-Sørensen inden han og holdet skal rejse sig til nedrykningsspillet i Italien.”

12/7 – 20:30| DK klar til 1/8-finalerne
Efter sejren over Norge, der sendte Danmark i 1/8-finalerne, var ungdomslandstræner og HJ-coach Mads Flod-Sørensen en meget tilfreds mand – og igen fremhævede han mere end noget andet holdindsatsen:

“Vi leverer igen en nærmest 100% indsats fra første bold – både ved bordet og ude på bænken, hvor opbakníngen var der både i medgang og modgang.

Alle stoler på hinanden, og alle ved, at alle kan tage kampe mod alle – en imponerende holdindsats på alle områder”, siger ungdomslandstræneren, der ser frem til den videre turnering:

“Når vi leverer, som vi gjorde mod Norge, er vi svære at slå, og jeg ser frem til 1/8-finalen i morgen, hvor vi møder en puljetoer”

Det er svært ikke at være optimistisk, men målsætning er fortsat overlevelse i A-gruppen – i morgen har vi en svær kamp, og hvis vi taber den, spiller vi om nedrykning”, slutter HJ-coachen, inden aftensmaden skal indtages.

Danmark v Norge: 3-0
Tobias Lau lukkede og slukkede mod Norge, dan han i den tredie kamp vandt overbevisende med 3-0, og dermed sikrede Danmark sejren i play off-opgøret med det samme cifre.

Der var aldrig den store spænding i kampen, og i tredie sæt var der reel styrkeforskel – Lau vandt sidste sæt med 11-4 efter føringer på både 6-1 og 9-2!

HJ-holdet er dermed klar til 1/8-finalerne, der afvikles søndag…

Danmark v Norge: 2-0
Jonathan Groth har fordoblet føringen mod Norge til 2-0 efter en klar sejr på 3-1.

Groth var nærmeste knusende overlegen i de to første sæt, men tabte tredie efter ombolde.

I 4. sæt bragte førsteårsjuniorer sig hurtigt klart foran, og skaffede sig tre matchbolde ved stillingen 10-7 – disse blev dog ikke udnyttet, men på sin fjerde matchbold lykkedes det, og Groth vandt med 12-10.

Danmark v Norge: 1-0
Mikkel Hindersson har bragt Danmark foran 1-0 i play off-kampen mod Norge – etfer til tider nervøst spil vandt Hindersson 3-2.

I tredie sæt var der nerver på hos begge spillere – og måske også coaches, der med to boldes mellemrum tog time out. Sættet gik til norsk side efter ombolde, men Hindersson kom flot igen, og tog de to sidste sæt.

I 5. sæt var han bagud med 5-7, men kom foran med 10-7, og vandt til sidst med 11-8.

12/7 – 13:30| HJ’s spiller play off
HJ-holdet tabte lørdag formiddag med 1-3 til Tjekkiet, og skal dermed spille play off om at komme i 1/8-finalerne ved EM for Ungdom i italienske Terni.

12/7 – 9:00| Danmark tæt på i Terni
Danmark tabte sent fredag aften i Herre Junior – det blev 1-3 mod Ungarn, og coach Mads Flod-Sørensen har leveret følgende rapport fra kampen:

“Vi spillede igen en fantastisk kamp, og vi havde fortjent at vinde.

Tobias Lau førte 5-1 i afgørende sæt, men tabte koncentrationen i et par bolde, og kunne pludseligt ikke finde spillet igen.

Mikkel Hindersson vandt sin første kamp, og tabte sin anden med 10-12 i afgørende sæt, efter at have haft en matchbold, til en spiller, der har vundet to WJC-turneringer.

Jeg ærgrer mig lige nu, men på den anden side er det fedt at mærke vi er meget tæt på de 100%.

Det bliver en spændende kamp mod Tjekkiet lørdag, hvor vi spiller om 2. pladsen i puljen”, sluttede ungdomslandstræneren fra Terni.

– læs meget mere om EM for Ungdom 2008, ved at følge linket…

11/7 – 13:15 | Danmark på tavlen
Danmark er på tavlen ved UEM 2008 – det blev til en sikker sejr til DK’s HJ’s, der besejrede Belgien med 3-0.

“Dette var uden sammenligning den bedste holdindsats i denne sæson!”

Sådan var udmeldingen fra ungdomslandstræner og HJ-coach Mads Flod-Sørensen efter hans udvalgte trio havde spillet – og vundet – deres første kamp i Terni.

– og en yderst tilfreds ungdomslandtræner fortsætter:

“Mikkel Hindersson slår deres etter uden rigtig at være presset, Jonathan Groth vender 0-2 til 3-2 mod en anden af de bedste drengespillere fra sidste sæson, og endelig vinder Tobias Lau tæt 3-1, men hele tiden med overskud til mere.”

Med sejren kan HJ’erne være på vej mod det væsentligste mål – overlevelse i A-gruppen. Den flotte indledning får dog ikke coachen til at sætte forventningerne op:

“Spillerne har fået besked på at tænke og glæde sig over sejren i løbet af eftermiddagen, så de de kan tage de positive indtryk med til næste kamp i aften – det gælder om at gennemføre kampen på samme måde, som i formiddags.

Vi kan stadig ende sidst i puljen, hvilket vil betyde svære play off-kampe om at undgå nedrykning – derfor skal der være 100% fokus fra alle, når det går løs i aften.

Ungarn er et af de bedste hold i Europa, og der er favoritter med 70/30 – spiller vi op til vores potentiale, er det måske 60/40″, slutter ungdomslandstræneren fra Italien.

– læs meget mere om EM for Ungdom 2008, ved at følge linket…

EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk