Hjemmesejr i Esbjerg efter tæt kamp

Efter knap tre timers spil sejrede hjemmeholdet Esbjerg BTK med de tætte cifre 6-4 i en kamp, der bød på masser af spænding og ikke mindst forrygende spil af især OB’s svensker Mikael Mathiasson. Denne lagde ud med at besejre Esbjergs Søren Andersen 3-0 i en kamp, hvor det kun var i første sæt, der var tvivl om resultatet. Samtidig fik Esbjergs Mads-Peter Jannings udlignet til 1-1 i holdkampen. Det skete dog ikke uden besvær, idet OB’s unge fremadstormende talent Rasmus Klein-Døssing lagde ud som lyn og torden og sikrede sig første sæt. Det skulle dog blive det eneste, han vandt i kampen.

I de to næste kampe – som på forhånd var udråbt som nøglekampe – overvandt Esbjergs Carsten Egeholt i den ene presset fra den bomstærke OB’er Poul Sørensen og fik dermed revanche for et nederlag tidligere på sæsonen. Kampen endte 3-2 til Esbjergenseren, i hvad der må være en af de længste kampe, der er spillet i sæsonens løb. På det andet bord overraskede Esbjergs Allan Matthiesen ved endnu en gang at besejre juniorlandsholdsspilleren Morten Hyrup Rasmussen med 3-1 i sæt. Dermed var stillingen 3-1 til Esbjerg inden doublerne.

Doublerne blev fordelt ligeligt med en sejr til hvert hold. Jannings/Matthiesen vinder 3-1 i sæt over Sørensen/Rasmussen, mens Matiasson/Klein-Døssing vandt med samme cifre over Egeholt/Andersen. OB’erne var en smule skarpere i returspillet, hvilket blev afgørende for udfaldet af kampen. Stillingen var nu 4-2 til Esbjerg inden de fire afgørende singler.

På programmet var der nu lagt op til et brag af en kamp, idet holdenes førstemænd, Esbjergs Carsten Egeholt og OB’s Mikael Matiasson, tørnede sammen. Det blev en ensidig affære, hvor OB’eren foldede sit store repertoire ud. Svenskeren lynede gentagne gange både med forhånden og baghånden og vandt overbevisende med 3-0 i sæt. Samtidig taber Esbjergs Søren Andersen med 3-1 i sæt til OB’s Poul Sørensen i en kamp, hvor tredje sæt så ud til at være afgørende. Ved stillingen 1-1 i sæt vinder OB’eren således tredje med 15-13 og kører så sejren hjem ved også at vinde fjerde. Stillingen var nu pludselig lige igen, nemlig 4-4 inden de to afgørende kampe.

Her vinder Esbjergs Mads-Peter Jannings med 3-1 i sæt i en utrolig tæt kamp over Morten Hyrup Rasmussen, hvor OB’eren ikke formåede at udnytte de chancer, han fik. Den unge OB’er havde sætbolde i både andet og tredje sæt, men kunne altså ikke snøre sækken til. På bordet ved siden af spiller Esbjergs Allan Matthiesen igen en brandkamp og vinder forholdsvis sikkert med 3-1 i sæt over en lettere desillusioneret Rasmus Klein-Døssing. Holdkampen var sejrscifrene 6-4 hermed afgjort i Esbjergs favør.

Som resultatet 6-4 vidner om, var kampen yderst tæt, og med lidt held kunne OB nemt have fået del i pointene. Esbjerg BTK har nu et rigtig godt udgangspunkt, inden de næste kampe, mens OB nu også er nødt til at orientere sig nedad i tabellen. Holdene har henholdsvis 6 og 2 point i nedrykningsspillet, hvor to af de fire hold rykker ned i landets næstbedste række.

Forfatter: Esbjerg BTK