Hold EM kvalifikationsgruppe A2: Polen vs. Danmark

Efter mandagens 3-0 nederlag til Portugal får de danske bordtennisherrer muligheden for at rejse sig, når de senere i dag spiller sin anden kamp i Hold EM-kvalifikationsturneringen mod Polen.
I går rejste de danske herrer afsted til Polen med de samme fire spillere, som spillede mod Portugal i mandags. De fire spillere er Anders Lind, Jonathan Groth, Tobias Rasmussen og Thor Christensen.
Det bliver et spændende og muligvis et afgørende opgør om anden pladsen i gruppen. Så der er noget på spil, hvis Danmark vil sikre sig en direkte kvalifikation til Hold EM til sommer. Lige nu indtager Portugal første pladsen i gruppe med to sejrer i to kampe, mens Danmark og Polen begge har et nederlag til Portugal i bagagen. Polen og Portugal spillede nemlig deres første kamp i gruppen i Polen den 6. januar 2023, hvor Portugal vandt kampen 3-1.
Herrelandsholdstræneren, Linus Mernsten, har følgende at sige forud for landskampen mod Polen:
”Kampen er svær at forudsige. Det eneste vi ved, er, at det bliver tæt. Polen får altid en stor support på hjemmebane, da der plejer at komme mange tilskuer. Vi skal koncentrere os om at få det mest maximale ud af dagen for at levere den bedst mulige holdkamp. På dette niveau er det vældigt tæt, så dagsformen kommer til at være afgørende. Men vi er klar til fight!”.
Kampen spilles i Gdansk i Polen kl. 16.30 og kan ses her: https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1566653

Kommende kampe i Kvalifikationsgruppe A2

12.01.2023: Polen – Danmark i Gdansk, Polen
30.01.2023: Danmark – Polen i Roskilde
14.02.2023: Portugal – Danmark i Viana Do Castelo, Portugal
20.-24.03.2023: Portugal – Polen i Portugal

Info om afviklingen af kvalifikationsturneringen

De to øverste hold i gruppen vil være direkte kvalificeret til Hold EM i Malmø, mens det sidste hold i gruppen går videre til Stage 2 for at konkurrere om resterende 10 pladser sammen med hold fra kvalifikationsturneringen niveau B. Danmark er i niveau A grundet sin placering ved sidste Hold EM, hvor det blev til en bronzemedalje.
I alle grupper skal holdene møde hinanden både på ude- og hjemmebane. Hver holdkamp spilles bedst á 5 kampe, hvor hver kamp spilles bedst á 5 sæt i hver kamp.