Holdkammerater gennem 36 år

På billedet er det fra venstre Jørgen Bengtson, Henrik Mathiesen, Allan Samuelsen og Søren Buch.

Jørgen Bengtson (70 år), Søren Buch (67 år) og Allan Samuelsen (60 år) udgør grundstammen på 7. holdet i B 77, der startede i 1979 i SIF (Sporvejene) som lå i Heimdalsgade på Nørrebro. Den gang en af de største klubber i Danmark under den navnkundige formand Arne Bentsen. I 2010 fik holdet ”unge” kræfter med på holdet i form af Henrik Mathiesen (53 år på tirsdag den 3/11).

Nørder med statistik

Holdet har lige fra starten holdt statistik med deres kampe. De første 10 år var det dog kun indbyrdes kampe, men siden 1990 har de ført statistik over, hvem de møder i de enkelte kampe, så når de er ude at spille kampe, kan de ofte gå tilbage og se, hvordan det gik mod de samme spillere helt tilbage fra 1990.
Holdet har for det meste spillet i serie 4, men har også i et par sæsoner været oppe i serie 3, hvor de dog har svært ved at blive hængende.
”Nogle af os er kommet op i årene, men vi klarer os på rutinen. Og så har vi jo fået unge Henrik med, som er med til at løfte spillet”, fortæller Jørgen Bengtson.

Sejren de stadig taler om

I gamle dage under KBTU blev der hvert år i starten af januar afholdt Pokalmesterskab for tre-mandshold i Bellahøj Hallen – et stævne, hvor Sporvejsholdet altid deltog. I starten af 1980erne havde holdet ikke de store forhåbninger, da de i første kamp skulle møde et hold, som de havde tabt stort til i holdturneringen.
”Det var en lørdag, og Allan havde inviteret gæster til suppe om aftenen. Men mod forventning vandt vi over dem og den næste også og klokken blev mange, så Allan måtte ringe og sige, at han kom senere hjem. Det endte med at vi gik hele vejen og vandt finalen, og Allan først kom hjem sent om aftenen”, fortæller Jørgen Bengtson.

Sammenhold også uden for banen

I sommeren 1984 skulle Jørgen Bengtson opereres for diskusprolaps og valgte derfor at holde pause for bordtennis vinteren over. I solidaritet gjorde holdkammeraterne Allan og Søren det samme, så derfor holdt de alle en pause på et år.

I løbet af hver sæson mødes de fire spillere til et par frokoster, som altid startes med en indbyrdes turnering, hvilket ifølge Jørgen er med til at styrke sammenholdet.
Sidst i 1980erne fik holdet tildelt SIF’s æresnål i sølv for god holdmoral og stabilitet.

Sporvejsholdet er fra venstre Søren Buch, Jørgen Bengtson, Allan Samuelsen og Henrik Mathiesen.

”Hvert år når sæsonen er slut, holder vi en afslutningsfest, hvor konerne er med. I sommeren 1992 magede det sig sådan, at festen skulle holdes på datoen, hvor vi skulle spille EM-finale i fodbold mod Tyskland. Vi valgte at holde festen denne aften alligevel, med mad og TV, og det blev en fantastisk aften hos Allan og Bente, der havde dækket op ude på terrassen”, siger Jørgen Bengtson.

Det var også i 1992, at holdets spillere meldte sig ud af Sporvejene og ind i B77 i Rødovre. ”Både Allan og Søren bor i Rødovre og jeg i Vanløse så det var tættere på og desuden var kontingentet billigere”, siger Jørgen Bengtson, der må konstatere, at holdet i B 77 aldrig bliver kaldt andet end Sporvejsholdet.

Det erfarne B 77-hold er netop nu placeret som nr. 4 af de 9 hold i serie 4 kreds 23. Se stillingen her

På onsdag den 4. november gælder det udekamp mod TIK Taastrup 6, som har tabt de tre første kampe i rækken. B 77 (7) er derfor favoritter. Kampen spilles kl. 19.30 i festsalen på Parkskolen og efter sigende skulle der stadig være ledige ståpladser.

Allan Samuelsen (tv.) og Jørgen Bengtson (th.) i de originale SIF trøjer fra 1979.

Hvis du har en god klubhistorie, som du vil dele med andre, så send den til undertegnede.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk