Hugo Sørensen er død

Kategori: 
Dato: 
28.07.2020

- mindeord om Hugo Sørensen (yderst til venstre).

Bordtennis Danmark har modtaget en sørgelig meddelelse om, at Hugo Sørensen er afgået ved døden.

Mindeord

På vegne af bestyrelsen i BI-bordtennis har Caspar Birk skrevet følgende mindeord om 67-årige Hugo Sørensen, Asgård 27, Brønderslev, som er død 26. juli efter kort tids sygdom:

For nogle uger siden fik Hugo Sørensen tilkendt den største hædersbevisning i dansk bordtennis, Guldnålen, for sit mangeårige virke i BI-Bordtennis. Hugo Sørensen var med til at sætte bordtennisklubben i Brønderslev på landkortet i flere årtier. Med blandt andet syv gange DM-guld for herrehold og arrangør af såvel danske mesterskaber som nordiske.

Selvom Hugo Sørensen ville være den første til at sige, at det var holdpræstationer, så er ingen i tvivl om, at netop han har sat det største aftryk på, at disse begivenheder fandt sted i Brønderslev. Fra at skaffe stjerner til klubbens førstehold til at arrangere alt det praktiske omkring pølsevognen til Brønderslev Marked - intet var for stort eller småt for Hugo Sørensen, når det gjaldt hans engagement i den klub, han sad i bestyrelsen for i mere end 40 år. Og han nåede at besidde samtlige tillidsposter.

Jeg husker stadig som 12-årig, da Hugo Sørensen i slutningen af 80’erne kom forbi vores hus med en togbillet til Nakskov og en lille pose med penge, så jeg kunne få en god oplevelse til unionsmesterskaberne. Eller fire år senere, da han spurgte, om jeg ville træne med landsholdet i forbindelse med de nordiske mesterskaber, der blev afviklet i Brønderslev-Hallen. Det var i en time i 10. klasse, for han var også min dansklærer. Jeg sagde, at det ville jeg gerne, men kunne desværre ikke på grund af den stil, vi skulle aflevere dagen efter. Aftalen blev, at jeg bare afleverede nogle tomme stykker papir og så lavede stilen senere.

Hugo Sørensen voksede op i Knudsgade i Brønderslev i en søskendeflok med tre andre brødre. Allerede her blev kærligheden til bordtennis grundlagt, da de spillede på et bordtennisbord i vaskekælderen og brugte tøjklemmer på vaskesnoren til at holde styr på pointene.

Hugo Sørensen startede i BI-Bordtennis, da klubben holdt til på den nedlagte Tygelsgade Skole og spillede så sent som i januar på klubbens serie 1-hold på BI-Centeret, hvor han har haft mange gode timer med livslange kammerater fra sin tid i klubben, der for nogle få år siden gjorde ham til klubbens første æresmedlem.

Hugo Sørensen var i det meste af sit arbejdsliv lærer på Hedegårdsskolen i Brønderslev, hvor han i sine sidste år på arbejdsmarkedet var leder af 10. klasseafdelingen.

Han efterlader sig hustruen Lone, børnene Andreas og Signe, svigerbørn samt barnebarnet William.

Æret være Hugo Sørensens minde.

Caspar Birk er tidligere divisionsspiller i Brønderslev, har siddet i bestyrelsen med Hugo Sørensen i mere end 10 år og fik aldrig afleveret sin danske stil før nu.

Bisættelsen finder sted torsdag den 30. juli kl. 14.00 fra Brønderslev Ny Kirke for inviterede. Alle er velkomne udenfor kirken.


Hugo Sørensen (yderst til højre) sammen med holdkammerater på BI-Centret i Brønderslev.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09