Som udviklingskonsulent bosiddende på Fyn, med kontor i Brøndby mandag og tirsdag og ellers med det meste af Danmark som arbejdsplads, foregår en del timer i selskab med DSB og deres tog. Torsdag i uge 6 var en af de lidt sjovere togture…

 

En del af mit arbejde kan heldigvis udføres i toget og denne torsdag var ingen undtagelse. Da jeg gav mig til at læse korrektur på et hæfte, hvorpå der stod ‘Bordtennis’ med store bogstaver, blev interessen skabt hos en af mine medrejsende, som spurgte om jeg arbejder med bordtennis, hvilken jeg som bekendt kunne svare ‘ja’ til.

 

Efter lidt snak frem og tilbage om hvad jeg laver som udviklingskonsulent, fortalte han om sin søns bordtennisklub, Horsens KFUM. Han kunne fortælle, at de var ved at arrangere en klubaften, hvor børn og forældre var inviteret. Forældrene skulle blandt andet lære lidt om bordtennisregler, hvordan man coacher sit barn under kampe, hvordan man hjælper klubben og hvordan det lige er med fair play i bordtennis. Og så blev det jo først rigtig interessant, da de jo netop er et type arrangement, som vi konsulenter gerne vil lave i klubberne. Og hvad blev enden så?

 

Fredag den 22. februar drog jeg med Christoffer ‘Stuff’ Petersen til Horsens for dels at afholde et forældrekursus med ovenstående emner på programmet, dels for at holde klubbesøg med klubbens bestyrelse til en uformel drøftelse af klubben og dens ønsker, muligheder og udfordringer. Endeligt havde vi allieret os med Nichlas Middelhede fra Team Nørreå, som stod for inspiration i træningshallen til klubbens trænere og ungdomsspillere.

 

Det var en aften, hvor vi konsulenter blev lidt klogere på en af de klubber, hvor vi ellers ikke haft så stor en dialog. Det var samtidig en aften, hvor vi oplevede en engageret forældregruppe og en klub med en positiv udvikling. Endeligt håber jeg, at det var en aften, hvor både klubbens ledere, trænere, forældre og spillere blev inspirerede.

 

Så tænk hvad en togtur fra Høje Tåstrup til Odense kan føre til…

 

Har du lyst til at afholde et kursus for forældrene i jeres klub eller få besøg af en DBTU konsulent, så hører vi gerne fra jer. Du finder DBTU’s konsulenter her.

Stuff, kursus

 

Forfatter: Sarah Thomsen
Kontaktperson tlf.: 26 84 77 82
Kontaktperson e-mail: sarah.thomsen@dbtu.dk