Hvem bliver ny dronning 2?

De seneste otte års danske mester i damesingle Mie Skov har valgt ikke at deltage ved dette års danske mesterskaber. Det betyder, at der skal findes en ny dansk mester i rækken (no shit Sherlock).

I de kommende dage frem mod DM kan du her på siden læse mini-portrætter af de tre favoritter, der på papiret kæmper om den ledige titel.

Seks pudsige ting om trekløveret:
– der er lidt trip, trap, træsko over pigerne, der er født i henholdsvis 1991, 1992 og 1993
– de spiller i samme række i Regionalliga Nord i Tyskland, men på tre forskellige hold
– de har alle tre gået på Marselisborg Gymnasium på den 4-årige Team Danmark linje, som de har færdiggjort i henholdsvis 2011, 2012 og 2013
– de spiller alle med højre hånd
– de har alle boet på Gildhøj kollegiet i Brøndby for at satse på bordtennis
– de jagter alle den ledige titel i damesingle ved DM

I går kunne du læse om Pernille Agerholm. I dag er det så tid til at blive klogere på Mie B. Jacobsen.

Mie Binnerup Jacobsen, 21 år (født 5. november 1992)

Mie startede med at spille bordtennis i VRI som 7-årig. Hun gik også til både gymnastik, håndbold, fodbold og så sang hun i kirkekoret, hvilket hun har fortrængt i sin hukommelse.
”Min far havde hørt fra Jens-Erik Linde, at hans søn spillede bordtennis, og derfor tog han mig med til VRI”, husker Mie, der havde vist talent for spillet via rundt-om-bordet i skolen.
Jesper (Steff) Steffensen og Sune Bøndergaard blev efter et par år Mies trænere. Hun sluttede med håndbold, da hun var 10 år og måtte tage et svært valg mellem fodbold og bordtennis som 12-årig. Hun var nemlig udset til at være med på et unionshold i fodbold, hvilket dog krævede mere end én ugentlig træning.
Mie valgte bordtennis, og hun har altid spillet i VRI senere Århus BTK indtil sommeren 2012, hvor hun skiftede til Københavns BTK i forbindelse med, at hun flyttede til Brøndby for at bo på Gildhøj kollegiet efter, at hun var færdig med den 4-årige Team Danmark linje på Marselisborg Gymnasium.

Ny træningskultur

Da Mie kom til Gildhøj kollegiet returnerede Pernille Agerholm til Århus, derfor er Mie nu glad for, at Stefanie også er kommet ind på kollegiet, så hun ikke er den eneste pige blandt bordtennisdrengene Patrick Stopperup, Ruben S. Jensen og Sebastian Haack.
”Det har været rigtigt godt i denne sæson at komme til Københavns BTK og opleve en anden træningskultur”, siger Mie, der træner et par gange om ugen i Remisen og ellers træner i Idrættens Hus under Linus Mernsten og Mads Skovsens ledelse.
Desuden fungerer Mie hver anden torsdag som træner for de bedste ungdomsspillere i Hvidovre og hver mandag er hun ØBTU-træner for pigespillere i Idrættens Hus sammen med Rikke Salomonsen.

Hjem til Århus

Når Mie en gang imellem returnerer til Århus, så er det med en kæmpe kuffert fyldt med vasketøj, som det tager hendes mor ca. 1½ dag at vaske.
I Brøndby arbejder Mie i Idrættens Hus, der ligger lige over for kollegiet. Hun hjælper til som kontormedarbejder ca. to gange om ugen á 2-3 timer i Anti Doping Danmark.
Hun har også gjort sig lidt tanker om fremtiden. ”Jeg søger ind på læreruddannelsen flere steder, men håber på at komme ind i København”, siger Mie.

Tyskland

Mie har spillet i Kiel i fire sæsoner fra 2009-2013. Netop nu er hun i gang med sin 5. sæson i Tyskland, hvor hun spiller 1. damesinglen for VfL Kellinghusen. I skrivende stund har hun vundet 21 singler og tabt 15, men det går ikke så godt for holdet, der er placeret tredjesidst i rækken af de 13 hold. Mie er derfor allerede nu begyndt at se sig om efter en ny klub.

Mie B. Jacobsen

Mie B. Jacobsen tabte sidste år DM-finalen i damesingle til Mie Skov. Foto: Rémy Gros.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk