Hvidovre KFUM i fokus

De 10 klubber i DBTUs klubudviklingsprojekt Klubben i fokus indsender med jævne mellemrum en projektstatus.

Da Hvidovre Bordtennis KFUM for ca. 1½ år siden blev en del af klubudviklingsprojektet, var situationen den, at klubben var nyetableret som en fusion af de 2 mindre bordtennisklubber i Hvidovre (HVKI & BK Hvidovre)

Det overordnede mål var at få den nye sammenlagte klub til at fungere på bestyrelsesplan og i dagligdagen, hvor integration (fælles træning, klubånd og hold) var i fokus.
Herudover var målsætningen at skabe en bæredygtig storklub i Hvidovre med et samlet medlemstal på ca. 120 medlemmer og der skulle satses på både bredde og elite på såvel ungdoms- og seniorplan.

På opstartmødet med DBTU blev følgende ”supplerende” fokusaktiviteter udvalgt:
1. Nyt Spillested – som kan ”samle” de 2 klubber.
2. Mere omtale og synlighed i lokalområdet.
3. Bredere forældreopbakning
4. Etablering af en fælles Klubånd
5. Flere aktiviteter for ungdom

Hvidovre Bordtennis KFUM har et par måneder tilbage af projektperioden og vi føler selv at vi helt eller delvis har opnået vores ca. 2 år gamle målsætninger.

Hvidovre Bordtennis KFUM er i dag en bæredygtig klub med ca. 110 medlemmer, hvoraf 55 er ungdomsspillere. Der er etableret en ”arbejdende” bestyrelse på 5 mand og klubben har i dag en særdeles robust økonomi. Vi har desværre været nødsaget til at lukke for medlemstilgangen for ungdom indtil videre og vi arbejder på at finde et par yderliggere 2 trænere, således at vi kan oprette et ekstra begynderhold.

Vi har i dag 6 trænere, som alle bliver honoreret, og de har alle som minimum gennemgået klubtræner kurset og 2 har klubtræner 1 kurset. Det er målet, at alle trænere indenfor et år har klubtræner 1 kurset og at vores 2 elite trænere begge som minimum har klubtræner 2 kurset.

Klubben har en målsætning om et hold i drengedivisionen indenfor 2 år og fastholde sin divisionsstatus på seniorsiden.

Hvidovre Bordtennis KFUM disponerer i dag over to træningssteder, Frihedens Idrætscenter (6 faste borde) og Dansborghallen (9 faste borde), i alt 15 faste borde. Målet med at etablere et nyt samlet spillested i Hvidovre er delvist opgivet og udskudt på ubestemt tid. Der arbejdes nu på, at få etableret et egentligt klubrum i Friheden samtidig med at der arbejdes på at forbedre faciliteterne i Dansborghallen.
Alt i alt står vi med en stor ”hal kapacitet” og denne har indtil videre ikke været en barriere for den ønskede udvidelse af medlemstallet.

Det er ligeledes lykkedes klub at skabe mere synlighed i lokalområdet. Vi har fået vores egen hjemmeside op og stå, vi deltager i diverse fælles arrangementer i Dansborghallen/Friheden, vi har besøgt et par ungdomsklubber og lavet en opvisning i Hvidovre Stations Center.

Vi har direkte erfaret, at vores deltagelse i ovennævnte aktiviteter har givet nye medlemmer på både ungdoms- og senior siden.
Vi skal stadig blive bedre til at profilere vores klub i lokalpressen i løbet af sæsonen.

Klubben holder i dag forældremøder ca. 2 gange om året og gennem fører løbende aktiviteter (juleturnering & forældre/barn træning i slutningen af sæsonen) for at fastholde forældreinvolveringen.
Klubben har i dag en fast ”stab” af forældre som bistår i forbindelse med stævner og vores ungdomshold.

For at styrke vores klubånd i vores nye fælles klub har vi indgået et fremragende samarbejde med BTE om klubdragt og ikke mindst koordineret indkøb af materialer. Der er i dag etableret fælles hold og Hvidovre Bordtennis KFUM har 7 seniorhold (heraf 1 på damesiden) og deltager også i veteran turneringen. Klubben har 4 ungdomshold og deltager i stort omfang i ØBTU’s pointstævner.

Der er fælles klubtur en gang om året for både ungdom og senior i forbindelse med KFUM mester-skaberne.

Der er udarbejdet en klubfolder til alle medlemmer og der etableret sociale aktiviteter i forbindelse med juleturneringer og klubmesterskaber.

Det er lykkedes at udvide aktivitetsniveauet for ungdom. Vi har i dag 3 hold hvor der næsten altid er 2 trænere tilstede, vi har udvidet sæsonen med ca 1½ måned og det er lykkedes at få vores ungdomsspillere til at deltage i stævner i øget omfang.

Forfatter: Finn Lindschouw
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk