Hvordan skal DT se ud???

På baggrund af den nedsatte arbejdsgruppes afholdte konference om fremtidens elitedivision for herrer, og et visionært bidrag fra TU har arbejdsgruppen nu taget det første spadestik til udarbejdelsen af et langsigtet oplæg til rammerne for udviklingen af de bedste herrerrækker i Danmark.

Arbejdsgruppen anmoder om høringssvar fra alle relevante parter i forhold til nedenstående senest onsdag den 10. december kl. 12.00 på dbtu@dbtu.dk (i emnefeltet skrives ”høringssvar”).

Tiltag (Implementering)
1. Der indføres tremandshold i elitedivisionen (10 hold) under forudsætning af, at det internationale spillesystem for holdkampe fastlægges i foråret 2009.
[Sikrer tilskuer-, sponsor- og medievenlighed (herunder TV), ensartethed i forhold til det internationale spillesystem] (Sæsonen 2010/11)

2. Alle kampe spilles på mandage kl. 18.30 i perioden september til maj (i alt 38 mandage, hvoraf skal fratrækkes mandage i ferieperioder, under højtider, EM og VM m.m.). Forslaget medfører således kampe stort set hver mandag i perioden.
[Sikrer tilskuer-, sponsor- og medievenlighed (herunder TV), konkurrencen med andre idrætsgrene er mindre] (Sæsonen 2010/11)

3. Slutspilssystem i HED (10 hold) – to modeller:
·1 Nr. 1 og 2 i grundspillet kvalificerer sig direkte til semifinalen, og nr. 3-6 spiller kvartfinaler, hvor nr. 3 vælger modstander mellem nr. 5 og 6 (som i denne sæson). Nr. 7-10 spiller et kvalifikationsslutspil om forbliven i rækken. Nr. 3 og 4 i dette kvalifikationsslutspil rykker ud.
·2 Nr. 1-8 i grundspillet kvalificerer sig til kvartfinalerne. Nr. 9 og 10 rykker direkte ud. (Sæsonen 2009/10)

4. Hvor mange kampe skal der spilles i hhv. kvart-, semi- og finale om det danske mesterskab – en, to eller tre kampe? (Sæsonen 2009/10)

5. Hvor mange kampe for et af klubbens divisionshold skal man som minimum have spillet for at kunne deltage i kvart, semi- og finaler om det danske mesterskab? Og skal det tælle med at sidde på bænken under kampen, spille internationale kampe og evt. andet?
[I dag er kravet minimum 4 divisionskampe] (Sæsonen 2009/10)

6. 1. division lægges sammen til en landsdækkende med 10 hold, og der indføres tremandshold (dog evt. med et andet spillesystem end i HED, fx tre kampe til hver spiller).
[Sikrer en stærkere 1. division, ensartethed og glidende overgang til og fra elitedivisionen, ingen forvirring om antallet af spillere på holdet i de to bedste divisioner] (Sæsonen 2010/11)

7. Der indføres tremandshold i 2. divisionerne (dog evt. med et andet spillesystem end i HED, fx tre kampe til hver spiller).
[Sikrer en stærkere 2. division, glidende overgang mellem 1. og 2. division, ingen forvirring om antallet af spillere på holdet i de tre bedste divisioner] (Sæsonen 2010/11)

8. Maksimalt én ikke-EU-borger er tilladt pr. hold.
[Sikrer plads til bl.a. danske spillere/profiler] (Sæsonen 2010/11)

9. Det er ikke tilladt at spille om flere nationale mesterskaber i samme sæson.
[Sikrer spillere ikke kan ”shoppe rundt” mellem forskellige lande, hvorved HED devalueres] Som nu

Høringssvarene vil blive brugt i forbindelse med arbejdsgruppens videre arbejde, som også omfatter en undersøgelse af TV- og sponsormuligheder, markedsføringstiltag, visionsudvikling m.m.

Spørgsmål kan stilles til Asger Rasmussen og Martin Lundkvist, DHB, Finn Lindschouw, TU, Bent Sjelle, ELU, samt Steen Hummeluhr og Mads-Peter Jannings, bestyrelsen.

Forfatter: Mads-Peter Jannings
Kontaktperson tlf.: 22 43 12 01
Kontaktperson e-mail: madspeterjannings@gmail.com