Hyggelig åbning af Absalon

Der var lidt for enhver smag og stemning som ved en venskabskamp i fodbold, da den kinesiske Table Tennis Tour 2015 i går gæstede den tidligere Absalon Kirke på Vesterbro i København.

”Jeg håber, at kirken her vil blive et sted, hvor folk mødes til et spil skak, backgammon eller bordtennis for at hygge sig med hinanden”, sagde stifteren af Tiger-butikkerne Lennart Lajboschitz, der sidste år købte Absalon Kirke med henblik på at lave et kulturhus.
Den kinesiske ambassadør i Danmark Liu Biwei talte til den kinesiske delegation, og den sydkoreanske ambassadør i Danmark Young-sam Ma var overdommer ved mandagens særprægede bordtennisarrangement, der var kommet i stand via et samarbejde mellem Copenhagen Business Confucius Institute, f-reklame og Lennart Lajboschitz.
Både Lennart Lajboschitz og de ca. 200 indbudte gæster fik en god fornemmelse af, hvad den tidligere kirke rummer af muligheder.


Gårsdagens hovedpersoner er fra venstre konferencier Peter Fredberg, Ma Lin, Michael Maze, Guo Yuehua, Chen Xinhua, Zuo Huarong, Jonathan Groth, Niels Ramberg, Liu Mao, overdommer Young-sam Ma og dommerne Jens Gullberg, Per Maae og Aksel Beckmann. Foto: fra facebook.

Programmet ved bordet

Konferencier Peter Fredberg præsenterede programmet, der blev sendt direkte på TV2 Sport. Niels Ramberg og Liu Mao (bordtennistræner i Danmark de seneste 15 år), der begge havde været i Shanghai for at få aftalerne til arrangementet på plads, lagde ud med at spille uafgjort 1-1 i sæt i en velspillet kamp, der med tydelighed viste, at bordtennis er en sport, som man kan dyrke entusiastisk, selv om man er kommet op i årene.
De seneste fire års danske mester i herresingle Jonathan Groth vandt derefter med 3-0 i sæt over Zuo Huarong, som med sin penskafts-defensiv og slangehug-baghånd var meget underholdende at se på.
Dernæst ved det tid til at se et bordtennis-show med de to tidligere verdensklasse-spillere Guo Yuehua (der vandt VM i herresingle i 1981 og 1983) og Chen Xinhua, der tidligere var kendt som den smilende kineser, der kunne finde på at lave vejrmøller, når han ”deffede” langt væk fra bordet. De leverede et frisk indslag, hvor tingene lykkedes, og hvor de begge formåede at blive i deres roller.

Maze fik revanche

Aftenens hovedkamp var en gentagelse af VM-semifinalen i herresingle fra Shanghai i 2005, hvor Michael Maze tabte til Ma Lin.
Der var denne aften ingen spillemæssige forventninger til Maze, der efter en skadespause grundet en bruskoperation i højre knæ i september sidste år, var tilbage ved bordtennisbordet.
Det var tydeligt at se, at Michael Maze nød at være tilbage ved bordtennisbordet, som til tider ligner en legeplads for ham.
Ma Lin lavede i starten af kampen mange ”lette” fejl, som resulterede i et hurtigt 11-3 sæt til Maze, der også vandt 2.- og 3. sæt med henholdsvis 14-12 og 11-2 på en måde, der vidnede om, at Maze ikke har mistet meget af sin boldføling trods den lange skadespause.
Indrømmet, Ma Lin spillede ikke som i 2005, men det var tydeligt, at det ikke behagede ham at være bagud med 3-0 i sæt (bl.a. via stor ærgrelse over en netbold til Maze på en sætbold). I 4. sæt hentede Maze en kinesisk føring og kom på 10-10, inden Ma Lin fik reduceret til 1-3 i sæt via 12-10. Maze overtog igen styringen i 5. sæt og kom på 10-7. Det blev 10-9, inden Ma Lin tabte kampen på en fejlserv – 11-9. Dermed fik Maze revanche mod den tre-dobbelte kinesiske OL-guldvinder og ni-dobbelte verdensmester. Se de sidste bolde her

I en afslappet stemning og med gode venner omkring sig virkede arrangementet i Absalon som den helt rigtige kulisse at starte comeback’et på for Maze, inden det går løs med en World Tour-afdeling i Østrig i starten af september og EM i russiske Ekaterinburg i slutningen af september. Se og hør DR sportens interview med Michael Maze her

Klar til mere bordtennis

Aftenen blev afsluttet med en gang rundt-om-bordet for de indbudte gæster, der alle kunne tage et bat med autografer med sig hjem fra det første men sikkert ikke sidste bordtennis-arrangement i Absalon.
”Jeg vil ikke udelukke, at vi fremover kan lave andre bordtennis-arrangementer her”, sagde en smilende Lennart Lajboschitz til undertegnede efter, at den sidste bold var slået for denne gang.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk