Indtastningsvejledning

Fra denne sæson er det muligt for alle klubber i Danmark at indtaste individuelle resultater fra alle holdkampe – dette gøres via Danmarks Idræts-Forbunds Klubportal.

For at komme til klubportalen skal der bruges følgende link: http://www.klubportalen.dk

Indtast Brugernavn og Adgangskode – disse står øverst i de skrivelser klubberne har modtaget. Dermed kommer du ind på klubbens egen side.

Bemærk: Hvis klubben har mistet sit brugernavn (ID) og/eller sin adgangskode (PW) – eller er blevet logget ude af systemet, kan ID og/eller PW rekvireres ved henvendelse til Sekretariatet.

Her vælges Holdkamp – og herunder igen Holdkampindtastning.

Find kamp ved at indtaste kampnummer (5 eller 6 cifre) eller søg kamp ved at indstille datofelterne. Hvis man indtaster kampnummeret, kommer den ønskede kamp frem – indstiller man datofelterne, kommer de(n) kamp(e) frem, som afvikles i den ønskede periode.

Dernæst klikker man på kampnummeret. Når man skal udfylde holdskemaet, klikker man først på hjemmeholdet, hvis spillere kommer frem i højre side af skærmbilledet.

Her finder man den rigtige spiller og klikker på Fødselsdato, der står efter navnet. Spillerens initialer og fødselsdato (Person-ID) vises så på holdskemaet (123456-ABCD). Ved at køre musen henover et Person-ID, kan man se navnet på den pågældende spiller.

Ved indtastning af resultater fra store klubbers kampe, kan det være nemmere at udfylde Søg efter-feltet øverst i højre side.

Man går herefter videre til de næste spillere på hjemmeholdet, hvor fremgangsmåden er den samme – man skal kun indtaste alle spillere én gang (op til fire spillere).

Derefter klikker man på udeholdet – og gør det samme med udeholdets spillere.

Bemærk: Hvis to hold fra samme klub mødes, skal man klikke på udeholdet for at kunne indsætte spillere!

Man kan kun klikke hver spiller ind i holdskemaet én gang. Man kan dog manuelt indsætte en spiller ind hvor man vil – dette skal dog udelukkende bruges, hvis man vælger at udfylde doublerne (læs nedenfor).

Øverst står en Spillertrup med de spillere, som har været benyttet på det pågældende hold – dette gælder for både hjemmehold og udehold.

Mangler en spiller på et af holdene klikkes på Ej Mødt (dette vil stå som 1111 i holdskemaet).

Er der en spiller på holdet, som ikke kan findes på listen over spillere, klikkes der på Ukendt person 1 (dette vil stå som 000 i holdskemaet).

Bemærk: I visse lokalunioner skal man ikke indtaste resultaterne, hvis der er en ukendt person – kontakt din lokalunion (se nederst i vejledningen) for mere information…

Klik herefter på Dan holdskema og spillerne bliver sat ind i holdskemaet de rigtige pladser.

Indtast resultaterne i de enkelte kampe: 3-0, 3-1, 3-2, 0-3, 1-3 eller 2-3.

Bemærk: Hvis en spiller bliver syg, skadet eller på anden er forhindret i at spille en kamp, skal dennes Person-ID erstattes af 000 i de kampe spilleren ikke spiller. Dette gør, at kun spillede kampe bliver medtaget på Ratinglisten…

Double: I doublen/doublerne er det valgfrit om man vil indsætte navne. Hvis man ønsker dette, skal man enten kopiere spillernes Person-ID (tast Ctrl C) og indsætte dem de rigtige steder i holdskemaet (tast Ctrl V) – eller simpelthen skrive spillernes Person-ID’er i doublefelterne.

Hvis der deltager en spiller i doublerne, som ikke spiller single, bruges samme fremgangsmåde. Man kan altid finde spilleren i højre side af skærmbilledet.
 
Bemærk: I holdkampe, hvor ikke alle kampe afvikles (f.eks i kampe, hvor man stopper ved 10 vundne kampe) skal der ikke udfyldes noget i de kampe, der ikke bliver spillet – systemet regner selv ud at kampen er stoppet, når det ene hold har nået 10 sejre…

Kontroller, at indtastningen er rigtig og vælg Vis indtastning.

Registreringen tager nogle sekunder – når den er færdig, kommer et nyt skærmbillede, hvor man kan se hvad der er indtastet. Ud for alle kampene står der Resultatet ikke godkendt – det betyder IKKE, at der er lavet en fejl.

Hvis indtastningen er korrekt, klikkes der på Godkend resultater (der står nu, hvor mange kampe der er godkendt).

(Hvis der er fejl i indtastningen klikkes der på Ret indtastning, hvorefter man retter de forkerte kampe – herefter klikker man endnu en gang på Godkend resultater)

Når det er klaret, er du klar til næste holdkamp…

Evt. spørgsmål besvares efter bedste evne af følgende kontaktpersoner:

BBTU og ØBTU: Allan Petersen – tlf. 54 85 37 29
DBTU: Sekretariatet – tlf. 43 26 21 10
FBTU: Jens Povl Barkler – tlf. 66 11 83 29
JBTU: Bjarne Andersen – tlf. 86 24 56 11

Med venlig hilsen
Dansk BordTennis Union

Henrik Sørensen
Sekretariatet

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 10
Kontaktperson e-mail: dbtu@dbtu.dk