Internationale nyheder

Michael Maze og Finn Tugwell er det danske islæt ved OL i Athen. Maze deltager i single og Maze og Tugwell deltager i double. Bordtennisturneringen spilles fra den 14. august med finaler de sidste fire dage afsluttende med herresingle 23. august kl. 14.00.

I single er der 64 spillere med. De 16 bedste seedes ind i 3. runde (og forhåbentlig gælder dette Maze der p.t. er nr. 15 af de deltagende). De 17-32 bedst seedede er med fra 2. runde.
I double træder de otte bedste par ligeledes ind i i tredie runde mens de 9-16 seedede træder ind i 2. runde.

Både DR og TV2 sender bordtennis. I DR er Jan Harkamp på plads, mens TV2 anvender den tidligere Århusmester Jørgen Leth og Jørn Mader som kommentatorer.

To danskere i Champions League?
Der er mulighed for at to danskere i år spiller i den europæiske Champions League. Michael Maze, Bordussia Düsseldorf og Allan Bentsen, Zagreb er begge med i kvalifikationsturneringen med gode muligheder for avancement til hovedturneringen.
Tre hold kommer med fra kvalifikationen efter Halmstad BTK har trukket sig, efter at have mistet deres hovedsponsor.
Sidste år vandt Charleroi fra Belgien med Vladimir Samsonov, Jean-Michel Saive og Patrick Chila turneringen og har i år styrket holdet med Alexei Smirnov, Rusland. Charleroi havde i finalen 6000 tilskuere i Charleroi selv om kampen gik live i tv.

Gatien stopper
Jean-Philippe Gatien, Frankrig stopper sin internationale kariere. Verdensmesteren fra 1995 , OL søvvinderen fra 1992 i herre single, og bronzevinder i 2000 i herredouble med Patrick Chila stopper på grund af rygproblemer. Han er i stedet ansat af det franske forbund og skal det første år på promotion tourne i hele Frankrig.

Persson og Waldner i Bundesligaen
Jörgen Persson og Jan-Ove Waldner spiller i den kommende sæson i samme klub i den tyske Bundesliga. Plüderhaussen har engageret de to svenskere sammen med Trinko Keen, Holland og hører nu med blandt favoritterne.

Ryder cup i bordtennis
Den 14. og 15. december spilles den første bordtennisturnering i Ryder Cup format mellem Asien og Europa. Fem spillere på hvert hold. Turneringen spilles i Kina.

Seertal i Kina
28 millioner kinesere fulgte VM finalen live fra Doha, hvor Kina slog Tyskland.

EM for veteraner i Slovakiet i 2005
Efter Tyrkiet har trukkket sig har ETTU valgt Bratislava i Slovakiet som ny vært for EM for veteraner i 2005.
 

Forfatter: Jakob Harden
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk