Internationalt nyt

Skurups BTK med gravide Mie Skov i kvartfinalen
I kampen om det svenske holdmesterskab for kvinder spillede Skurups BTK med Mie Skov på holdet mandag den 23. marts returkamp i 1/8-finalen. Det blev til endnu en sejr på 5-3 over Råå BTK. Mie, der er i sjette måned, vandt 3-0 over Sofia Erkheikki og Alice Tolstoy, men måtte indkassere et nederlag mod kinesiske Sun Jie på 3-2. Mie var bagud med 2-0 i sæt, men førte med 5-3 i afgørende sæt, inden Sun altså vandt kampen. Skurups BTK indleder kvartfinalerne på hjemmebane den 8. april mod Ängby BK. Samme dag tager Malmö IF med den danske mester Mie Binnerup Jacobsen i truppen imod Eslövs PK med Stefanie H. Christensen i truppen i en anden kvartfinale.

Eslövs hold 2014-2015 er fra venstre Zhang Fang, Naomi Owen, Stefanie H. Christensen og Sara Rask.

To dommere til Luxembourg Open
De danske dommere Allan Sørensen (der netop er hjemvendt fra German Open) og Marc Beckmann er udtaget til at skulle dømme ved Luxembourg Open den 15.- 18. april 2015.

Kinesisk/dansk Roskilde-spiller øverst på podiet
Kinesiske Yujia Zhai, der til dagligt spiller for Roskilde og træner i Slagelse, vandt søndag den 15. februar U21-rækken ved Kuwait Open. Det er faldet mange for brystet, at han stiller op for Danmark. Kort fortalt er der tale om et træningssamarbejde. DBTU har ingen udgifter i forbindelse med Yujia Zhai’s og for den sags skyld også Wang Zhixu’s deltagelse på World Touren. Der er ingen planer om, at de to kinesere på et tidspunkt skal spille på det danske landshold.

11-årig slog nr. 43 og 71 på verdensranglisten
Ved Safir Open 18.-22. februar leverede 11-årige Tomokazu Harimoto intet mindre end en sensation, da han gik hele vejen til finalen i herre elite vel at mærke for senior. Undervejs vandt han bl.a. 3-2 over Viktor Brodd, 3-1 over Omar Assar (nr. 43 på verdensranglisten) og i semifinalen 3-1 over svenske Jens Lundqvist (nr. 71 på verdensranglisten) inden han i finalen tabte med 3-1 i sæt til kinesiske Hui Xu.
Se uddrag af semifinalen mellem Tomokazu Harimoto og Jens Lundqvist herunder:

 

Peter Karlsson hædret
På det svenske bordtennisforbunds hjemmeside kan man læse, at den tidligere europamester i herresingle og nu træner i Falkenberg, Peter Karlsson har fået en pris for sin humanitære indsats ved i flere år at have rejst rundt i verden for at markedsføre bordtennissporten. Peter Karlsson har således været i konfliktområder som Colombia, Østtimor og Burundi, hvor han med bordtennis som værktøj har forsøgt at forbedre livet for dem, der lever under svære forhold. Peter Karlsson er blevet tildelt udnævnelsen af Foundation for Global Sports Development og er en af i alt 18 personer der nu er med på atleternes Excellence Award List. Tillykke herfra. Læs mere på www.ittf.com

Sejr til Sternberg i Frankrig
I den franske Pro B kæmper Kasper Sternberg Sjelle sammen med sin klub Bruille CTT op at blive i rækken. Lørdag den 10. marts vandt Sternberg med 3-2 (11-7, 3-11, 12-10, 8-11, 14-12) over Dorian Nicolle i en kamp, hvor Bruille CTT vandt med 4-1 over Metz og dermed styrkede positionen som tredjesidst i rækken. Personligt har Sternberg vundet syv af sine ni singler. Bruille CTT spiller næste kamp den 31. marts mod St. Denis.

Samsonov vandt for 26. gang
Kinesiske Ma Long vandt Kuwait Open den 15. februar, hvor den 38-årige hviderusser Vladimir Samsonov tabte allerede i første runde. Ugen efter den 22. februar vandt Vladimir Samsonov, der efterhånden har tilhørt verdenseliten i adskillige år, Qatar Open for anden gang. Det var Samsonovs 26. ITTF World Cup titel. I finalen vandt han over klubkammeraten fra den russiske liga tyskeren Dimitrij Ovtcharov, der blev besejret med 4-1 (11-9, 11-8, 15-13, 6-11, 11-9). Samsonov vandt også Qatar Open i 2003, hvor han var nr. 1 på verdensranglisten.

Vladimir Samsonov (th.) efter sejren over Dimitrij Ovtcharov (tv.).

God skalp til Jonathan Groth
De seneste fire års danske mester i herresingle Jonathan Groth vandt søndag den 15. marts over franske Simon Gauzy, der er placeret som nr. 29 på verdensranglisten. Det var anden gang i denne sæson, at Groth slår en spiller, der er placeret netop som nr. 29 i verden. Sejren lød på 3-1 (11-13, 11-4, 11-8, 12-10) og var med til at sikre Grenzau en sejr på 3-1 over Ochsenhausen i den tyske 1. Bundesliga. Grenzau er dermed sikre på playoff-semifinalekampe mod Fulda Maberzell.

Bordtennis for alle – overalt
Den 6. april er udråbt til at være “verdens bordtennis dag”. Læs mere her

Claus Schou Nielsen vandt over nr. 100 på verdensranglisten
Ved Kuwait Open i februar imponerede unge Claus Schou Nielsen, da han i kvalifikationen til hovedturneringen vandt over Zhikang Wu, Singapore (nr. 100 på verdensranglisten) med 4-1 (11-9, 11-3, 3-11, 14-12, 11-8).

Op, op, op, op
Oppa Gangnam Style
Gangnam Style

Tysk farvel for Pernille Agerholm
Kieler TTK Grün-Weiss med Pernille Agerholm på holdet sluttede sæsonen som nr. 2 i 3. Bundesliga Nord. Pernille Agerholm, der stopper i Tyskland for at spille for Vibys herrehold i næste sæson, havde en personlig score på 10 sejre og 7 nederlag i denne sæson.

Pernille Agerholm (midt i billedet) har spillet sin sidste kamp i Tyskland i denne omgang.

 

Hvem er udtaget?
Du kan se alle officielle udtagelse på DBTU’s hjemmeside. I venstre side under ”Elite” finder du ”Officielle udtagelser”. Du kan også se dem ved at klikke her

Danske spillere i udenlandske klubber
Du kan følge danske spillere i deres respektive udenlandske klubber. På DBTU’s hjemmeside kan du i venstre side under ”Elite” klikke dig ind under punktet ”Danske spillere i udlandet”. Her kan du følge 45 danske spillere i deres udenlandske ligaer. Klik på ligaen, hvis du vil se yderligere statistik på hver enkelt. Kom til oversigten her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk