Internationalt nyt

Sejr over nr. 96 på verdensranglisten
Fulda Maberzell med den danske mester Jonathan Groth på holdet vandt i lørdags i den tyske 1. Bundesliga med 3-1 over Grünwettersbach. Jonathan Groth, der er placeret som nr. 83 på den seneste verdensrangliste, bidrog til sejren ved at vinde sin single over portugisiske Jaoa Geraldo, der er nr. 96 på samme liste med 3-1 (11-7, 11-7, 9-11, 11-4). Groth har nu vundet fem af sine seks singler i 1. Bundesligaen – eneste nederlag var mod Timo Boll. Fulda har vundet fire og tabt to kampe. På lørdag den 7. november spiller Groth & Co. hjemmekamp mod Werder Bremen.

God skalp til Walløe
Sophie Walløe tog i lørdags en god skalp i Østrig, hvor hun i en ligakamp vandt med 3-2 (11-9, 13-11, 13-15 efter 9-6 og 10-9, 7-11, 11-7 efter 10-2) over franske Marie Magot, der er nr. 52 på verdensranglisten for U18-piger og nr. 252 på senior-verdensranglisten. Sofie var endda også tæt på mod samme spiller i september, hvor hun dog tabte med 3-2 i sæt. Migot var i EM-finalen i damejunior single i 2015, hvor hun tabte til Adina Diaconu. Sophie spiller kampe på forskellige hold i Linz AG Froschberg. Følg hende her

Roskilde er klar til 4. runde i ETTU Cup
I fredags vandt Roskilde i Roskilde Kongres- og Idrætscenter over kroatiske Libertas Marinkolor med 3-1. Michael Maze, Yujia Zhai og Claus Schou Nielsen vandt hver én kamp, mens Maze indledte med et nederlag mod Miko Simovic. Roskilde (der er seedet 4 i turneringen) spiller også hjemme i 4. runde fredag den 20. november.

Tobias Rasmussen vandt over top 100-spiller
Ved Polish Open den 21.- 25. oktober stod Tobias Rasmussen for en stor overraskelse, da han besejrede verdensranglistens nr. 93 Seiya Kishikawa fra Japan med 4-1 i sæt. Kishikawa nåede kvartfinalen ved OL i London i 2012.

Ma Long vandt mændenes World Cup i Halmstad
Midt i oktober blev mændenes World Cup afviklet i Halmstad, hvor den danske pressechef Arne Madsen noterede sig at gabet mellem Kina og Europa bliver større og større. Verdensmesteren Ma Long vandt også World Cup, da han slog sin 18-årige landsmand Fan Zhendong i finalen.

Guld til Michael og Peter ved Para-EM i Vejle
I efterårsferien (uge 42) blev der spillet Para-EM i Spektrum Arena i Vejle, hvor det blev til guld for Peter Rosenmeier og Michael Spicker Jensen i mændenes klasse 6. I finalen blev England besejret med 2-0. Forinden havde både Peter Rosenmeier og Sophie Walløe vundet sølv i henholdsvis klasse 6 og klasse 10. Næste store mål er Para-olympiske Lege i Rio de Janeiro i 2016.

Dimitrij Ovtcharov forsvarede EM-titlen
I starten af oktober lykkedes det for Dimitrij Ovtcharov at forsvare sin EM-titel i herresingle i Ekatarinburg i Rusland. I finalen vandt han over Marcos Freitas fra Portugal med 4-1 i sæt. De danske herrer blev nummer 21, og vi vil især huske dette VM for stærkt spil af Jonathan Groth, der vandt 14 kampe i træk, før det blev til nederlag i 2. runde i herre single til Gionis fra Grækenland. På ETTUs kongres blev vedtaget et nyt spillesystem for EM. Mesterskaberne splittes op. I lige år individuelt og ulige år hold. Næste år individuelt i Budapest. Der skal spilles kvalifikationskampe om deltagelse i Champions division. De 30 bedste hold fra dette VM deles op i ti grupper med 3 hold i hver. I disse grupper spilles ude og hjemme. Nr. 1 kvalificerer sig, de ti to’ere spiller om de sidste fem pladser, ligesom værtsnationen får en plads. Ved det endelige EM bliver spillesystemet det samme.

Claus Schou Nielsens choksejr
Vi skal godt nok tilbage til september, men det er værd at huske tilbage på Belgium Open, hvor Claus Schou Nielsen i 1. runde vandt over svenske Viktor Brodd (nr. 276 på verdensranglisten) med 4-3 i sæt for derefter i 2. runde at vinde med de samme sætcifre over nr. 34 på verdensranglisten Kim Minseok fra Korea.

Hvem er udtaget?
Du kan se alle officielle udtagelse på DBTU’s hjemmeside. I den sorte topbjælke kan du under ”Talent & Elite” finde punktet ”Officielle udtagelser”. Du kan også se dem ved at klikke her

Danske spillere i udenlandske klubber
På DBTU’s hjemmeside kan du i den sorte topbjælke under ”Talent & Elite” finde punktet ”Danske spillere i udlandet”. Her kan du følge de danske spillere i deres udenlandske ligaer. Klik på ligaen, hvis du vil se yderligere statistik på hver enkelt. Kom til oversigten her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk