Når døren åbnes i Berlin til Verdensmesterskabet i bordtennis for mennesker ramt af Parkinson, vil der til indmarchen, onsdag den 8 september 2021, stå 12 spændte spillere og en landstræner fra Danmark. Det først Parkinson VM blev afholdt i oktober 2019 i New York. Her deltog 62 spillere og det blev til sølv i damedouble og bronze i herredouble, så der er noget at leve op til. Ved dette års VM deltager ca. 140 spillere fra 25 lande.

Holdet hedder GULD Parkinson og har været så heldige, at modtage en stor donation fra TRYGFONDEN og virksomheden CONSENSUS er tøjsponsor. Udrejse til VM starter fredag den 3. september 2021. Holdet der sendes afsted er: Lars Bo Kaspersen, Jesper Jerslund, Kim Plum-Hansen, Ole Witzel, Johnny Pedersen, Claus Rasmussen, Rachid Habib, Jan Kristensen, Gerdt Jessen, Finn Smidt, Peter Zimmermann, Elisabeth Ildal og landstræner Gert Jørgensen. Forventningerne er høje og holdet håber at kunne bringe et par medaljer med hjem.

I Danmark er der ca. 12.000 mennesker ramt af Parkinsons. På verdensplan ca. 10. Mill og der findes ingen helbredelse, kun symptombehandling. Bordtennis er en super god sport, især for det kognitive ifm. Parkinson.