ITTF Star Awards 2013

Lørdag den 11. januar afholdes ITTF Star Awards 2013 på Raffles Hotel i Dubai.
Det er første gang at prisuddelingen finder sted og der uddeles i alt syv priser herunder tre valgt af fans. Provenuet fra prisuddelingen går til ITTF’s samfundsansvarlige program ”Dream Building”, der rejser penge til handicapbordtennis, udvikling og bordtennisaktiviteter for juniorer. ITTF er ansvarlig for bordtennissporten globalt og har 218 nationale forbund tilknyttet.

De nominerede i 2013 er:

I kategorien mandlige bordtennisstjerne udvalgt af ITTF’s Atlet Kommission:
 

Jean-Michel Saive, Belgien, der i 2013 spillede VM for 22. gang (rekord) og World Cup for 18. gang, hvilket er en tangering af svenske Jan-Ove Waldners rekord. Jean-Michel Saive blev desuden i 2013 som den første bordtennisspiller præsident for Den Europæiske Olympiske Komités Atlet Kommission.

Zhang Jike, Kina, der i 2013 vandt VM i herresingle blot ét år efter at han vandt OL guld i herresingle i London.

Fan Zhendong, Kina, der i 2013 som 16-årig blev den yngste nogensinde til at vinde et ITTF World Tour arrangement og som spillede sig op som nr. 5 på verdensranglisten.

Kim Hyok Bong, Nordkorea, der i 2013 blev den første nordkoreaner der vandt et VM under ITTF. Det skete, da det blev til VM guld i mixeddouble.

De øvrige seks kategorier er: Kvindelig bordtennisstjerne, mandlig bordtennisstjerne i handicapidrætten, kvindelig bordtennisstjerne i handicapidrætten, mandlig bordtennisstjerne udvalgt af fans, kvindelig bordtennisstjerne udvalgt af fans, bordtennisstjerne rally/slag.

 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk