ITTF Star Awards 2016 – Live

På billedet Peter Rosenmeier ved PL i Rio de Janeiro. Foto: Fra facebook.

Det internationale bordtennisforbund har nomineret den paralympiske guldvinder fra Rio til prisen som årets parabordtennisspiller.

Peter Rosenmeier har haft et forrygende år, der kulminerede med guldmedaljen ved PL i Rio i sommer.

“Jeg er vildt stolt over at blive nomineret. Det er en meget stor ære for mig at være kommet så langt. Vi har mange klasser, og jeg er oppe imod fantastiske spillere, så jeg føler, at det er en stor anerkendelse”, siger Peter Rosenmeier.
Peter Rosenmeier er en af tre spillere, der er nomineret til prisen, og han er oppe imod kineseren Pangfeng Feng og belgieren Laurens Devos, der som 16-årig blev den yngste para-guldvinder nogensinde.

Kåringen finder sted i forbindelse med ITTF’s Star Award Galla i Doha i Qatar den 8. december. Følg med LIVE her

Se en video af de nominerede herunder:
 

 

Alle har kunnet stemme på deres favoritter. I kombination med et ekspertpanels stemmer danner det grundlag for, hvem der hædres med priser ved ITTFs Star Award Galla på Hotel Sheraton i Doha i Qatar den 8. december.

I kategorien årets gennembrud er de nominerede:

Team England (Liam Pitchford, Paul Drinkhall og Sam Walker) – nåede semifinalen ved hold-VM for første gang i 33 år samt kvartfinalen ved OL i i Rio de Janeiro for første gang for England.
Harimoto Tomokazu, Japan – startede året med at være rangeret som nr. 10 i verden under 18 år og i juli var Harimoto rangeret som nr. 1 efter en historisk sejr i ITTF World Tour-afdelingen Japan Open under 21 år i en alder af bare 12 år.
Hirano Miu, Japan – i en alder af 16 år blev Hirano den yngste vinder nogensinde af kvindernes World Cup og den første kvinde fra Japan som har vundet titlen.

Se de nominerede herunder:

 

 

 

I kategorien årets coach er de nominerede:

Patrick Chila, Frankrig – ledte Emmanuel Lebesson og Simon Gauzy til EM-finalen i herresingle. Det var første gang at to franskmænd stod overfor hinanden i herresingle finalen og første gang siden 1976 at en fransk spiller vandt herresingle.
Alan Cooke, England – ledte den engelske herre landshold til semifinalen ved hold-VM for første gang i 33 år og til OL-kvartfinalen for hold for første gang nogensinde.
– Guoliang Liu, Kina – ledte de kinesiske herrespillere til alle de store titler i 2016: VM for hold, OL-guld i både hold og single og guld ved mændenes World Cup.

Se de nominerede herunder:

 

 

I kategorien årets mandlige spiller er de nominerede:

Aruna Quadri, Nigeria – den første afrikaner, der kvalificerede sig til en OL-kvartfinale i bordtennis. Den højest rangerede afrikanske spiller nogensinde som nr. 25 på verdensranglisten.
– Zhendong Fan, Kina – vinder af mændenes World Cup, vinder af hold-VM med Kina, to ITTF World Tour Super Series-titler.
– Long Ma, Kina – olympisk mester i både single og for hold, vinder af hold-VM med Kina, to ITTF World Tour Super Series-titler.
– Jun Mizutani, Japan – bronzevinder i herresingle og sølvvinder for hold ved OL i Rio. VM-sølv for hold, tre ITTF World Tour titler.

Se de nominerede herunder:

 

 

I kategorien årets kvindelige spiller er de nominerede:

Ding Ning, Kina – olympisk i både single og hold. Guld ved hold-VM, to ITTF World Tour Super Series titler.
– Miu Hirano, Japan – vinder af World Cup, vinder af ITTF World Tour Polish Open.
– Mima Ito, Japan – bronze ved OL for hold, som gjorde hende til den yngste bordtennisspiller nogensinde, der har vundet en OL-medalje. Sølv ved hold-VM.
– Kim Song-I, Nordkorea – bronze i single ved OL, bronze ved hold-VM, vinder af ITTF World Tour Pyongyang Open.

Se de nominerede herunder:

 

 

Der var mange fantastiske slag og dueller i 2016. Se de fem der er blevet nomineret i kategorien årets “Star Point” herunder:

 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk