På ITTF’s hjemmeside kan man læse, at den 46-årige belgier Jean-Michel Saive stopper sin internationale karriere. Det var på et pressemøde i Bruxelles, at den meget bevægede bordtennislegende den 3. december annoncerede sit stop.

“Før European Games i Baku i juni troede jeg, at jeg kunne kombinere arbejde og topbordtennis”, sagde Jean-Michel Saive, der blandt andet er præsident for: ”Athletes Commission for European National Olympic Committees”.

”Det var i mine tanker at forsøge at kvalificere mig til OL i Rio i 2016, men efter Baku og mine efterfølgende world tour deltagelser, vendte jeg idéen igen”, udtalte Saive, og fortsatte: ”Hvis man skal spille en turnering som OL, så skal man være 200% committed til det, og ikke bare satse på halv tid”.
Det var et dilemma for Saive, der med otte OL-deltagelser ville have skrevet sig ind i OL-historien. Han havde desuden haft i tankerne, at han ville komme til at tage pladsen for en yngre spiller, hvis han skulle gå hen og kvalificere sig.

Rekordernes mand

I 1983 debuterede Jean-Michel Saive som fjerdemand på det belgiske landshold ved VM i Tokyo i en alder af 13 år. I 2001 sluttede Belgien med Jean-Michel Saive i spidsen som nr. 2 ved VM i Osaka i Japan efter mægtige Kina.
Jean-Michel Saive var i VM-finalen i herresingle i Gøteborg i 1993, og i de efterfølgende år vandt han Europa Top 12 i Arezzo og EM i herresingle i Birmingham.
I den gyldne periode lå Saive nr. 1 på verdensranglisten i 515 dage i 1994/1995 og han genvandt denne placering efter sejren i Qatar Open i 1996.
Jean-Michel Saive har deltaget ved 24 VM-turneringer og så har han deltaget ved samtlige syv OL siden Bordtennis kom på OL-programmet i Seoul i 1988.
 

 

 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk