“Jeg skal spille på fuldt blus”

Michael Maze og Mie Skov er klar til ottendelsfirnalerne ved Danish Open i bordtennis i Frederikshavn.

Michael Maze vandt fredagens to kampe mod Jon Persson, Sverige 4-0 og i anden runde mod nr 61 i verden Christophe Legout.

Franskmanden vandt 1. sæt 11-9 efter Maze føring 9-5 . De to næste sæt vandt Maze med mindst mulig margin 11-9 og i fjerde sæt overlevede danskere en sætbold, men herefter var det så endelig spil til et mål.

Maze har før tabt til den hurtige franskmand, og sejren i dag på 4-1 var mere snæver end cifrene siger.

Michael Maze møder i morgen en anden franskmand Abdel-Kader Salifou, der i første runde slog Allan Bentsen 4-2 og dernæst den tidligere europamester Jean-Michel Saive med 4-2 efter at have været bagud 0-2.

– Jeg har aldrig mødt ham før, siger Michael Maze, men når man er i tredje runde i en Pro tour og har slået Allan Bentsen og Jean-Michel Saive kan man godt spille bordtennis.

Jeg skal spille på fuldt blus for at vinde., siger Maze som er glad for sin sejr over Legout. Jeg havde lidt problemer i starten , men er glad for at jeg bevarede hovedet koldt.

Mie Skov vandt sin første kamp med 4-0 over Christelle Durand uden problemer, men den danske spiller, der sidste år havde utrolig fremgang møder den tredieseedede Fan Ying i ottendedelsfinalen nr. 19 i verden.

Der var flere ganske lovende indsatser fra de danske spillere.

Christian Larsen, der er nr. 199 i verden vandt over Torben Wosik, Tyskland EM sølvvinder i single i 2003, nr 78 i verden med 4-2.

Kasper Sternberg havde 3-1 mod den tidligere verdensmester for juniorer Patrick Baum, Tyskland men tabte 3-4.

Martin Monrad tabte i syv sæt til den bedste svensker Jens Lundquist , der er nr 52 i verden.

Godkendt var også Finn Tugwells klare sejr over nr 125 i verden Jakub Kosowski, Polen.

Michael Maze og Kasper Sternberg kvalificerede sig til kvartfinalen i herre double med en 4-2 sejr over Fabian Åkerstrøm og Robert Svensson. De møder Jon Persson og Robert Svensson, Sverige lørdag 12.15

Der var flere overraskende resultater. Den olympiske mester Ryu Seung Min, Korea fra OL 2004 tabte i anden runde til den useedede kineser Zhang Chao med 4-2.

Danish Open 2009 afvikles i perioden 21.-25. januar i Arena Nord i Frederikshavn – læs mere om den danske afdeling af ITTF’s Pro Tour ved at følge linket herunder…

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk