Jernløse BTK i fokus

De 10 klubber i DBTUs klubudviklingsprojektKlubben i fokus indsender med jævne mellemrum en projektstatus.

 

Jernløse BTK, der har blot 2 måneder tilbage af deres 2-årige projektperiode, er tæt på at nå de opstillede mål for projektperioden, som er udarbejdet i samarbejde med DBTU. Jernløse BTK har sendt nedenstående statusrapport:

Økonomien er rimelig. Det har dog været vanskeligt at skaffe sponsorer, men det er da blevet til et sæt nye klubtrøjer til alle turneringsspillere fra SuperBrugsen, samt trøjer til vort Mini-træningshold sponseret af en forælder. Kiosksalget i klubben er populært og har også givet et lille overskud. Endvidere har vi solgt nogle få annoncer på hjemmesiden.

Lokalpressen har været meget villig til at skrive om klubben, hvilket formentlig har været medvirkende til den stadig store tilgang i ungdomsafdelingen. Siden vi oprettede et ”Minitræningshold” for børn fra 0.-3. klasse, har der været meget stor interesse for holdet, og samtidig har den lokale skole oplevet at interessen for at spille bordtennis i frikvarterne er eksploderet. Og det set i lyset af, at der for 3 år siden stort set ikke var nogen, der interesserede sig for bordtennis på skolen.

Resultatmæssigt har vor satsning på de helt små også efterhånden givet gode sportslige resultater f.eks. med en topplacering i østserie yngre drenge. Så vores langsigtede mål med et hold i drengedivisionen er måske ikke helt urealistisk.

Målet om at der skal være uddannede trænere på alle hold er opfyldt. Således er der i trænerstaben to, der har gennemgået DBTUs kursus 2, én træner med kursus 1 og to trænere, der har gennemgået klubtrænerkurset. Endvidere har vi en ungdomsspiller, der fungerer som hjælpetræner, og som kun venter på muligheden for at komme på et trænerkursus.

Målet om en stabil ungdomsafdeling på mellem 30-35 medlemmer er rigeligt opfyldt, da klubben gennem de sidste sæsoner har haft mellem 35-40 medlemmer. Det kniber til gengæld med tilgangen til seniorafdelingen, hvor der pt. er omkring 10 medlemmer. Det skyldes nok til dels, at der ikke har været arbejdsmæssige resourcer til at gøre en særlig indsats på dette område.

Den store drøm om at få eget nyt bordtennislokale med klubrum, ligger hos Holbæk kommune i form af en arkitekttegning, og er en del af et større projekt om Jernløsehallens udvidelse. Det er ganske vist et projekt ’på den lange bane’, men væsentlig er det at et bordtennislokale er med i planen.

DBTU ønsker Jernløse BTK fortsat held og lykke med projektforløbet – og med udviklingen af klubben som helhed.

Forfatter: Jakob Staun & Flemming Kjærgaard
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk