Jonathan Groth bliver i Rusland

Kategori: 
Dato: 
16.10.2020

- har i corona-pausen skrevet ny tre-årig kontrakt med russiske UMMC.

Foto: UMMC's hjemmeside.

Onsdag den 28. oktober tager Jonathan Groth i hul på sin tredje sæson i den russiske storklub Ural Mining Metallurgical Company (UMMC), når første runde i den russiske liga afvikles i Verkhnyaya Pyshma.
Jonathan Groth har i corona-pausen lavet en ny aftale med klubben, som gælder for de kommende tre sæsoner. Groth har foreløbig opnået at vinde det russiske mesterskab for hold med UMMC i 2019 samt sølv i Champions League også i 2019, hvor han i semifinalen den 7/3-2019 vandt med 3-1 i sæt over verdens nr. 5 Timo Boll (Tyskland), hvilket var en medvirkende årsag til, at klubben nåede finalen.
UMMC har i denne sæson fået tilgang af engelske Liam Pitchford, der havde et kortvarigt ophold i Roskilde i forrige sæson.

I et interview herunder fortæller Jonathan Groth bl.a. om, hvordan han ser på atter at skulle spille vigtige kampe, hvordan han har udnyttet corona-pausen og om, hvilke ting i spillet han har fokuseret på at forbedre?

Jonathan Groth er netop nu placeret som nr. 28 på verdensranglisten. I juni 2019 vandt han sølv i herresingle ved European Games efter finalenederlag mod netop Timo Boll. Han kvalificerede sig dermed til OL i Tokyo, som altså er udskudt til 2021.
Hør i interviewet herunder, hvad det har betydet for ham:

Sikkerheden i top

Når der spilles i den russiske liga, skal alle deltagere (spillere, trænere, holdrepræsentanter, dommere, administrativt personale og andre medarbejdere) fremlægge et testcertifikat for testning af COVID-19 ved hjælp af polymerasekædereaktionsmetoden (PCR), hvor resultaterne modtages tidligst tre kalenderdage før konkurrencestart.
Anden runde i den russiske liga er planlagt til at skulle afvikles i Skt. Petersborg i dagene op mod jul fra 19-23/12-2020, men kan blive rykket pga. Champions League.

Torsdag den 15/10-2020 stod den på matchtræning i træningshallen i Idrættens Hus i Brøndby, hvor Jonathan Groth var oppe imod franske Antoine Hachard, som han vandt over med 3-1 i sæt. Se herunder, hvordan det gik i første sæt, hvor vi kommer ind ved stillingen 7-4 til franskmanden…

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09