Just do it and let things happen

Under strategispor 1 har DBTU et mål om at blive flere piger og kvinder. Derfor har en gruppe pigeinteresserede frivillige etableret en arbejdsgruppe under bestyrelsen til at se på, hvordan der kan sættes ind og hvor.
Intet kan lykkes uden et godt og konstruktivt samarbejde med klubbene og lokalunionerne. DBTU eller arbejdsgruppen kan ikke skaffe flere piger i sporten, men kan angive retningen og bakke op om de initiativer der er og kommer i klubberne.

DBTU vil understøtte rekrutteringen af piger med en massiv markedsføring bl.a. via vores SoMe medarbejder Nanna, som via YOU TUBE igangsætter en ungdomsserie om bordtennis med piger i centrum. Dette gøres for at markedsføre sporten på de platforme og med de medier, pigerne befinder sig på til dagligt.
Gruppen igangsætter ligeledes et arbejde med udgangspunkt i DIF´s materiale ”Gode idrætsmiljøer for piger” og kommer med nogle anbefalinger til, hvordan klubberne kan gøre miljøerne i klubberne pigevenlige. Erfaringerne hentes via nogle udvalgte fokusklubber som følges det næste år, samt via spørgeskemaer og interviews hos vores nuværende aktive unge piger.

Arbejdsgruppen arbejder sammen med uddannelsesudvalget om at få fokus på pigetræning og mentalitet via RUS i det nye uddannelsesmateriale. Derudover håber arbejdsgruppen at kunne indsamle og bringe de gode historier, der er derude i klubberne fra ledere og trænere, som på den ene eller anden måde har haft succes med pigebordtennis.
Ligeledes er det gruppens mål, at få skabt fokus på de unge piger vi har i dansk bordtennis, så de føler sig hørt, set og forstået i en mandsdomineret sport. Dette gøres bl.a via et netværk af pigekoordinatorer og med pigelejre. Dette samarbejder vi med ELU omkring i forbindelse med elitemiljøerne samt med klubberne på flere niveauer. Samtidig med at pigerne via sociale medier fortæller som deres succeser både i træningen, ved turneringerne og når de ellers har det sjovt via bordtennis.

Gruppen arbejder ud fra devisen ”Just do it and let things happen”, alle gode ideer, forslag mv. skal være hjertelig velkommen, således at arbejdsgruppen sammen med jer derude i Bordtennis Danmark kan få flere piger til at dyrke bordtennis. Arbejdsgruppen har i hvert fald energi, så håber I bakker os op. Kommissorium vedhæftet.

Forfatter: Betina Koefoed
Kontaktperson tlf.: 20 47 28 07
Kontaktperson e-mail: Betina.koefoed@me.com