Kalender og aktivitetsplan for ungdomslandsholdene i foråret 2024

Bordtennis Danmark kan nu offentliggøre aktivitetskalenderen for ungdomslandsholdene – U15 drenge og pige samt U19 herrer og damer – for foråret og sommeren 2024. Kalenderen i sin helhed finder I her: https://bordtennisdanmark.dk/landshold-og-talent/ungdomslandshold/ , og samtlige aktiviteter ligger også i aktivitetskalenderen på Bordtennis Danmarks hjemmeside. Trupperne til hhv. U15- og U19-landsholdene finder I længst nede i den her artikel. Vi vil dog anbefale, at I læser hele artiklen igennem, da der er sket et par forandringer i udtagelsesproceduren for ungdomslandsholdene.

Landsholdstruppen udtages for hele første halvår af 2024

Som noget nyt for landsholdet på ungdomssiden arbejdes der fremover med en fast trup for hver kategori på halvårsbasis. Det betyder, at spillerne, som fremgår af listen nedenfor, er dem, der er udtaget til landsholdsaktiviteter (lejre og stævner) for det næste halve år, frem til og med juli 2024. Der vil ikke blive udtaget andre spillere til trupperne i denne periode, hverken som ordinære eller reserver. Ved udgangen af halvårsperioden evalueres spillerne internt mellem blandt BTDK’s ansvarlige trænere, og der gennemføres udviklingssamtaler mellem spiller og landstræner. Herefter udtages der en ny trup for efteråret 2024.

Tidligere er udtagelser til landsholdsaktiviteter sket på aktivitetsbasis, dvs. fra gang til gang. Det har givet en fleksibilitet, som på nogle punkter har været god, men det er samtidig gået ud over muligheden for at planlægge langsigtet for spillerne. På baggrund af input fra klubberne og spillerne samt et ønske fra trænergruppen om at kunne arbejde mere målrettet med spillertruppen, kommer Bordtennis Danmark nu til at ændre procedure. At arbejde med faste trupper på halvårsbasis giver flere fordele, herunder:

  • Bedre planlægningsmuligheder for spillere, klubber og familier i forhold til aktiviteter, ferie og økonomi
  • Bedre mulighed for tematisk opbyggede træningsaktiviteter
  • Mere struktureret arbejde med spillerne via udviklingssamtaler og evalueringer på halvårsbasis
  • Spillere udenfor trupperne med en ambition om at komme med skal præstere og vise udvikling over tid for at komme i betragtning, hvilket giver et bedre fingerpeg om langsigtet potentiale

For den udtagne trup betyder det, at spillerne i trupperne alle udtages til samtlige landsholdslejre i Danmark i sæsonen. Ved lejr i udlandet kan der være en begrænsning på, hvor mange pladser der er til rådighed. I det tilfælde er det op til den ansvarlige landstræner at udtage et udvalg af spillere fra trupperne.

Deltagelse i internationale stævner, lejre og mesterskaber

Ligeledes er det kun spillerne i trupperne, som har mulighed for at deltage ved ETTU- og WTT-stævner (fx Europe Youth Series og WTT Youth Contender), samt internationale lejre – enten i privat/klubregi eller i Bordtennis Danmark regi. Øvrige spillere henvises til det stævne- og lejrtilbud både i og udenfor Danmark, hvor der er mulighed for at deltage som klub eller privat.

I Bordtennis Danmark-regi er der planlagt deltagelse i WTT Helsingborg, NETU Youth Championships samt Ungdoms-EM for udtagne spillere fra trupperne – dvs. at ikke alle spillere i trupperne, kommer til at spille disse stævner. Det er landstræneren, der vurderer, hvilke spillere, der har størst gavn af at deltage. Spillere i trupperne, der ønsker at deltage i andre WTT- eller EYS-stævner, skal sende en ansøgning pr. mail om at deltage til den ansvarlige landstræner.

I år deltager Bordtennis Danmark med fulde trupper til sommerens UEM, som finder sted i Malmö, Sverige. Der kommer til at deltage hold fra begge køn i både U15- og U19-kategorien. Vinderen af UDM i respektive kategori er berettiget deltagelse i single og double til sommerens UEM. Der er dog ingen garanti for vinderen omkring deltagelse i holdturneringen, da holdudtagelsen besluttes af den ansvarlige landstræner. Udtagelsen bliver meldt ud senest ugen efter UDM (6.-10. maj).

Kriterier for udtagelse af trup for første halvår i 2024

Landsholdstruppen i hver kategori er udtaget af landsholdsteamet ud fra en række parametre af landsholdsteamet. De bærende parametre fremgår her:

  • Sportsligt niveau i form af resultater over tid. Her bliver der kigget på resultater i både en national og international kontekst, hvor præstationer i udlandet betragtes som særligt interessante fra et landsholdsperspektiv.
  • Indstilling til egen sportslige karriere og ambitioner om at lykkes som seniorspiller. Da formålet med ungdomslandsholdet er at klæde unge spillere på til en karriere og tilværelse som professionelle seniorspillere, kigges der meget på ambitionerne om på sigt at blive en spiller på internationalt niveau, snarere end et kortsigtet fokus om at kun konkurrere på nationalt niveau.
  • Variation og diversitet i spillestile, fx defensive spillestile, pen-hold eller andet materialebaseret spil. Bordtennisverdenen forandrer sig, og spillere som udmærker sig qua spillestil og våben i deres eget spil ser ofte den største udvikling på sigt. Derfor er variation i spillestile en vigtig parameter,
  • Mental modenhed og selvstændighed. Landsholdsarbejdet er et langsigtet arbejde for at blive konkurrencedygtige på seniorniveau. Dette kræver, at spillerne formår at tænke langsigtet og udviklingsorienteret, og at de har en stor, indre drivkraft for at opnå deres mål. Det forudsætter, at spillerne har mental modenhed og evnerne til at arbejde målrettet over tid.
  • Fysisk kapacitet og status. I moderne elitesport er fysikken altafgørende, og at kunne gennemføre både træningslejre og længere stævner/mesterskaber kræver en fysik, der kan holde til det, og at man formår at holde sig skadefri.

Det siger sig selv, at en spiller ikke kan opfylde alle kriterier perfekt. Det skal derfor understreges, at det altid er en samlet bedømmelse, der ligger til grund for en udtagelse. Det er et arbejde, som landsholdstruppen arbejder meget seriøst med, da vi ved, at mange ønsker en plads. Truppen bliver sammensat, som træneren og teamet som helhed finder bedst. Dette sker med et samlet syn på truppen og spillernes kompetencer, med ovennævnte parametre taget i betragtning, samt med henblik på at skabe det bedste udviklingsmiljø for truppen i perioden.

Trupperne for foråret 2024

U15 drenge (født 2009 eller senere) U15 pige (født 2009 eller senere)
Nikolaj Wirk
Villads Rosenberg Bergholt
Gustav Højslet
Marcus Ahrenholt Jensen
Simon Ørding Thomsen
Malik Hartvig Bruun Severinsen
Emil Hasselbalch
Jakob Tang
Victor Bartholomæussen
Hans Lerche Kristiansen
Sally Lou
Filippa Mickelborg
Stella Rosenmeier
Freja Juhl Larsen
Sara Bentsen
Sofie Strandhave Jørgensen
Chelinda Voong
Andrea Mose Gregersen
U19/U21 herrer (født 2003-2008) U19 damer (født 2005-2008)
Cristian David Hold
Nick Tran
Oliver Skouboe Berntsen
Simon Vonebjerg
Dominykas Samuolis
Lasse Fly-Kristensen
Johan Engberg Havsteen
Mille Lyngsø Stoffregen
Malene Dyrby Hansen
Emma Vendelbo ClementSofie Khanh-Linh Eckeroth
Emma My-Linh Eckeroth
Maja Helene Hansen
Fiona Overgaard
Erik Høier Marie Deckert

 

Spørgsmål om kalenderen, landsholdsaktiviteter eller trupperne kan rettes til respektive ansvarlige træner:

U15 pige: Ida Bønding Schøsler, ida.schosler@gmail.com

U15 drenge: Mads Westermann, mads.westermann@hotmail.com

U19 herrer: Mads Jørgensen, mads.joergensen@bordtennisdanmark.dk

U19 damer: Magnus Mallander, magnus.mallander@bordtennisdanmark.dk