Karrieredage, round 2!

Karrieredage, round 2!

I går, søndag d. 30. oktober, afholdt Bordtennis Danmark i samarbejde med Team Danmark den anden omgang af karrieredage-konceptet. Det er et koncept, som skal give unge spillere, deres forældre og trænere en orientering om, hvad et professionelt liv indenfor elitesport kræver, og hvordan det kan se ud i bordtennis.

Galia Dvorak, der er firdobbelt OL-deltager og i mange år et anker på det spanske landshold, var den første oplægsholder. Galia fortalte om sin karriere, de skilleveje hun er stået foran, og hvor meget relationerne indenfor sporten har betydet for hende. En ting hun fortrød, var, at hun ikke flyttede til udlandet, da hun var ung. Hvis hun kunne give sit yngre jeg et godt råd, så ville det være; ”hold fokus”. “There are so many practices where you just play and don’t know what you are doing or why, especially when you are young”, som hun sagde.

Efter Galia Dvoraks oplæg var der en workshop med Team Danmarks Christina Teller, konsulent indenfor Dual Career. Christina lavede en del praktiske øvelser med deltagerne – bl.a. en spændende udendørs speed dating med spørgsmål, der gav stof til eftertanke – og gik i dybden med motivation, målsætninger og karriereplaner for eliteatleter. Til sidst orienterede hun om, hvilke muligheder, der er for at kombinere videregående uddannelser med en elitesatsning, også hvis man bor og træner i udlandet.
I alt deltog 22 spillere, 22 forældre og trænere. De har forhåbentlig fået en masse værktøjer, inspiration og idéer med hjem, som de kan bruge i idrætshverdagen.

Bordtennis Danmark siger tak til alle involverede og retter en særlig tak til Christina Teller for al praktisk og faglig hjælp, samt til Falkonergårdens Gymnasium for at stille lokaler til rådighed.