KBTK, OB og Dragør på vej?

1. halvdel af danmarksturneringen er nu afviklet, og her følger en kort opsummering af de “lavere” divisioner i seniorregi – altså alle andre rækker end de to elitedivisioner.

Damerne først: Københavns BTK fører damernes 1. division med maximumpoint for seks spillede kampe – Triton er á point med københavnerne, men har spillet en kamp mere.

Begge hold er nedrykkere fra foråret, så meget tyder på mindst en af klubberne er tilbage i elitedivisionen til næste sæson – vinderen af 1. division rykker direkte op, mens toeren spiller play off mod nr. 7. i elitedivisionen.

Pernille Michael er ubesejret i hendes 12 kampe for KBTK, der endvidere har to spillere i Top 5 – på toppen af toplisten finder man Vedbæks Karen Lind (19-2).

Hos herrerne er det OB og Dragør, der synes på vej mod play off til elitedivisionen i hver deres kreds – ingen af holdene er ganske vist overlegne rent pointmæssigt, men er trods dette meget klare divisionsfavoritter.

OB i Vest er således kun to points foran den nærmeste konkurrent; Stautrup – men når man kigger på kampscore og topliste, er der ingen tvivl om hvem der er bedst i kredsen.

Odensianerne har en kampscore på 65-19, på toplisten har OB’s fire bedste spillere tabt tilsammen én kamp – og i den indbyrdes kamp mod toerne i rækken blev Stautrup besejret med 13-1 på udebane!

Poul Sørensen, Mikael Mathiasson og Johan Karlsson er alle ubesejrede – Poul er “bedst”, da han har spillet de maximale 18 kampe.

I østkredsen er Dragør fire points foran nærmeste oprykningskandidat; Helsingør – og toplisten bærer også her præg af et suverænt tophold, hvor amagerkanernes tre bedste spillere kun har tabt to kampe tilsammen.

De to tidligere junioreuropamestre; Cyprian Asamoah og Thomas Petersen fører an med en samlet kampscore på 41-1!

I 1. division er der ingen direkte oprykning: De to kredsvindere spiller play off om oprykning – vinderen af denne kamp rykker op, mens taberen får endnu en play off-kamp mod vinderen af nedrykningsspillet i elitedivisionen.

I 2. division er der stor forskel på hvordan oprykningsbilledet ser ud i de tre kredse:

I vestkredsen har to klubber – Esbjerg og Holstebro – tilsyneladende skilt sig ud i oprykningskampen med førstnævnte i spidsen.

I Midt brækker rækken på midten, og hele fire hold er med i den brede top: Brøndby BC, Nyråd, Hvidovre og Tølløse ligger placeret indenfor tre points afstand – BBC er på toppen.

I Øst er Vedbæk hele fem points foran nærmeste oprykningsberretigede hold, og synes godt på vej mod 1. division.

I 2. division rykker kun de tre kredsvindere direkte op – de tre toere spiller play off om en enkelt plads.

Under Danmarksturneringen er der links til samtlige DT-rækker på infosport.dk, ligesom man kan finde en rækkeoversigt over samtlige divisioner og kredse i senior, ungdom og veteran…

FOTO: POUL SØRENSEN, OB

Forfatter: DBTU
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk