KBTK vandt lokaltopopgøret

Slutspilspladserne synes fordelt i SIGA Divisionen 2009/10, men til gengæld er der kamp om de enkelte placeringer indenfor slutspillet, hvor der kæmpes om bye-weeks og ekstra hjemmekampe.

Roskilde er stukket af på førstepladsen, men de fleste hold kan stadig nå andenpladsen, der giver en frirunde fra kvartfinalerne – en spændende grundspilsafslutning venter forude!

Den storkøbenhavnske søndagslokaltopopgør mellem KBTK og Vedbæk blev vundet af førstnævnte med 5-2, og begge hold har dermed stadig andenpladsen i grundspillet indenfor rækkevidde.

For København vandt Li Moding to kampe i bedste parkryds, mens Anders Holm gjorde det samme i næstbedste – Christian Kongsgaard (1. parkryds) og Jimmy Ojankangas (2) vandt for Vedbæk.

ANDERS HOLM (Foto: dr.dk)ROBERT ERIKSSON (Foto: dr.dk)

Længere sydpå, i Køge, vandt en anden grundspilstoerkandidat, Køge Bugt, for anden dag i træk med 5-0 over jysk “modstand” – modsat i lørdagens opgør mod Århus gjorde man helt rent bord mod Team Nørreå, der ikke fik et eneste sæt med hjem til Jylland.

I Århus mødtes de to hold i hvad der før rundens start havde lignet en sidste chance-kamp for at nå en slutspilsplads, men nederlag til både hjemmeholdet og Kvik Næstved gjorde, at kampen med stor sikkerhed ikke længere havde denne betydning.

Kvik stillede i noget nær stærkeste opstilling, men havde alligevel problemer mod et for tredie kamp i runden afbudsramt Århushold, der førte 2-0 og 3-2, men som til sidst måtte bøje sig med 3-5.

Cyprian Asamoah var eneste dobbeltvinder for gæsterne i 2. parkryds, mens Tobias Lau var det samme for århusianerne i 1. parkryds – og så vandt 14-årige Patrick Stopperup såmænd en kamp i STIGA Divisionen, da drengespilleren besejrede Sam Oddsheden med 3-2 (efter 0-1 og 1-2).

KVIK NÆSTVEDPATRICK STOPPERUP (Foto: Kim Holm Pedersen)

Endelig vandt de kommende grundspilsvindere fra Roskilde over Vestegnen, der hjemme måtte se sig besejret med 2-5 efter et tæt opgør, der bød på fire femsættere, hvoraf gæsterne vandt de tre.

Finn Tugwell i øverste parkryds og Casper Gammemark i næstbedste parkryds blev dobbbelte vindere for Roskilde – Vestegenens Fan Gao slog Allan Bentsen i øverste parkryds.

Nederst kan ses alle rundens resultater fra onsdag til søndag – torsdag mødes OB og Kvik Næstved i Odense, hvor hjemmeholdet kan cementere deres slutspilsplads…

9/1 | Favoritsejre i SD
Lørdagens tre kampe i STIGA Divisionen gav tre favoritsejre, og gjorde samtidig slutspilschancerne mindre for de to klubber, der kæmper for at hænge på i kampen om at nå dette.

Både Kvik Næstved og Århus tabte deres hjemmekampe, og det ser nu meget svært ud for de klubber, der er placeret på de to pladser udenfor slutspillet på 7. og 8. pladsen.

Kvik Næstved førte med 2-0 mod København, men tabte med 3-5, og der er nu 11 points op til den slutspilsgivende 6. plads – Sam Oddsheden vandt begge sine kampe i 2. parkryds for Kvik, mens Robert Eriksson i 1. parkryds gjorde det samme for københavnerne, der rykkede op på 5. pladsen.

Århus stillede i lørdagens kamp mod Køge Bugt op uden deres tre bedste spillere, mens vicemestrene stillede i hvad der kunne være allerstærkeste opstilling – eneste “overraskelse” var at Århus fik et sæt med hjem fra Køge!

Bundholdet og de stærkt formodentlige Team Nørreå drillede for anden gang i sæsonen OB, som de tog point mod i åbningsrunden – denne gang blev det dog til et pointløst nederlag på 3-5.

Morten Hyrup (1. parkryds) og Mikael Mathiasson (2) stod for fire af fynboernes fem sejre, og med seks points på to dage, ligner de nu for alvor et slutspilshold – i næste uge møder de hjemme Kvik, og kan med en sejr cementere slutspilspladsen.

8/1 | Første SD-sejr til Team Nørreå
Team Nørreå fik fredag aften deres første sejr i STIGA Divisionen, da de i det midt-østjyske lokalopgør, på den lånte hjemmebane i Randers, slog Århus efter Sudden Double.

Det var oprykkernes første points siden åbningsrunden i september, hvor de knebent tabte ude til OB (5-4) – der er stadig meget langt til overlevelse i rækken, men måske blev håbet genoplevet efter gårsdagens sejr.

Henrik Lundholm blev dagens mand for Team Nørreå med to sejre i næstbedste parkryds, mens Flemming Sunn vandt to for de tabende århusianere i 1. parkryds.

TEAM NØRREÅ

Århus’ nederlag betyder samtidig et næsten sikkert farvel til slutspillet, som man i forvejen var et stykke efter – føringer på 3-1 og 4-2 mod bundholdet var ikke nok, og at man manglede både 1. og 2. manden i kampen, hjalp ikke århusianernes vinder- og slutspilschancer.

I aftenens anden kamp vandt OB ude over Vestegnen (3-5), og spillede sig dermed for alvor ind i slutspillet – meget skal gå galt i Odense, hvis ikke den står på kvartfinale på Fyn om en måneds tid.

Vestegnen måtte, efter otte sejre i træk, forlade bordene som tabere for første gang siden september – oprykkerne ligger dog en sikker slutspilsplads i deres SD-debutsæson.

Mikael Mathiasson blev eneste mand med to sejre for gæsterne (2. parkryds), mens Fan Gao præsterede det samme for værterne i bedste parkryds.

7/1 | Roskilde fortsætter
Roskilde indledte 2010, som de slap fjoråret, da de sammen med OB tog hul på STIGA Divisionen efter julepausen – det blev 1-5 i Odense, og dermed er de to seneste års danmarksmestre fortsat ubesejrede i denne sæson.

Allan Bentsen og Finn Tugwell gjorde rent bord i øverste parkryds, men var dog pressede i et par af kampene – Morten Hyrup stod for værternes enlige sejr i næstbedste parkryds.

SD-runden fortsætter fredag aften med to kampe – og i weekenden med endnu syv kampe.

Kvik Næstved og Århus er p.t. placeret udenfor slutspilspladserne med et stykke op til Top 6, der giver en plads i dette – de to klubber mødes i denne runde, og her kan (mindst) et af holdene blive skilt ud fra slutspilskampen, mens et andet måske for alvor komme med i kampen.

Der spilles i alt 10 kampe i denne SD-runde, hvor også skal fremhæves København v Vedbæk – de fleste kampe kan følges via LIVE-ticker, som der linkes til fra dbtu.dk.

STIGA Divisionen | 6.-10. januar
06-01-10 18:00 OB v Roskilde: 1-5
08-01-10 18:30 Vestegnen v OB: 3-5
08-01-10 19:00 Team Nørreå v Århus: 5-4
09-01-10 14:30 Kvik Næstved v København: 3-5
09-01-10 15:00 Team Nørreå v OB: 3-5
09-01-10 15:00 Køge Bugt v Århus: 5-0
10-01-10 13:00 Køge Bugt v Team Nørreå: 5-0
10-01-10 14:00 Vestegnen v Roskilde: 2-5
10-01-10 14:00 Århus v Kvik Næstved: 3-5
10-01-10 14:30 København v Vedbæk: 5-2

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse alle nyheder og se statistik fra indeværende sæson – på DR Min Sport kan man endvidere læse mere om STIGA Divisionen…

DR MIN SPORT

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk