Kina ryddede bordet

De kinesiske herrer vandt ottende titel af 10 mulige siden første udgaven blev holdt i 1990, hvor Sverige vandt, medens det var 9. gang de kinesiske kvinder stod øverst på skamlen.
De kinesiske herrer vandt alle kampe klart 3-0. I finalen blev det 3-0 over overraskelsen Østrig. Med til historien hører, at såvel Japan, Tyskland og Korea ikke var i stærkeste opstilling. Østrig slog Tyskland uden Boll og Ovtcharov 3-0 i kvartfinalen og slog et tamt portugisisk hold med 3-0 i semifinalen. Europamestrene fra Portugal var alle tre lidt småskadede.

Hos kvinderne havde Kina overraskende store problemer mod Nordkorea, der ikke har deltaget siden 1991. Nordkoreanerne var kun to bolde fra sejr i begge to første kampe. De kinesiske kvinder vandt lige som herrerne alle holdkampe med 3-0. Kvindefinalen var klart bedre end mændenes finale.

ITTF Star Award

I forbindelse med World Team Cup holdt ITTF for anden gang sin store Star Award, hvor årets priser for bedste spiller blev overrakt. Det foregik selvfølgelig i verdens største bygning Burj Khalifa i Dubai på terrassen af berømte hotel Armani i fantastiske omgivelser.
De to mest prestigefyldte titler som årets bordtennisstar gik til Quadri Aruna, Nigeria og Ding Ning Kina. 60.000 havde deltaget i afstemningen på de sociale medier.
Aruna vandt også titlen for bedste point.

De syv priser:

– mandlige bordtennisstjerne:  Quadri Aruna, Nigeria

– kvindelige bordtennisstjerne: Ding Ning, Kina

– mandlige handicap bordtennisstjerne:  Alvaro Valera, Spanien

– kvindelige handicap bordtennisstjerne: Sandra Paovic, Kroatien

– bordtennis stjerne coach: Pedro Rufino, Portugal

– bordtennis stjerne point:  Quadri Aruna, Nigeria

– fair play stjerne: Liu Jia, Østrig

 

Quadri Aruna, Nigeria blev dobbelt prisvinder i Dubai. Foto: ITTF.

Forfatter: Arne Madsen/Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk