Kina vandt i Hillerød

Den uofficielle bordtennis landskamp imellem Danmark og Kina blev spillet lørdag den 18. april i Hillerød.

Dette var afslutningen på en uges træningslejr i Hillerød bordtenniscenter for det danske bordtennislandshold som optakt til VM i Yokohama i , der starter den 28. april.

Dagen inden var landsholdet, anført af Michael Maze, forbi Nordsjællands største indkøbscenter Slotsarkaderne, hvor de lavede flot opvisning og god PR for bordtennis sporten.

Der var ingen tvivl om, at det var Michael Maze, der var det store trækplaster, men Kasper Sternberg, Mikkel Hindersson og Christian Kongsgaard fik også deres andel af autografskrivningen.

Som opvarmning til landsholdets entre underholdte flere af Hillerøds senior og ungdoms elitespillere, hvor især unge 10-årige Anders Lind fik lov til at slide og underholde til glæde for tilskuerne.

Landskampen blev spillet efter VM og champions league princippet med 5 single kampe og 3 spillere på hvert hold. Selvom dette var en uofficiel landskamp, var begge opsat på at vinde.

Det danske hold havde ikke råd til showbolde så tæt på VM, og de ville gøre det rigtige hele kampen igennem.

De kinesiske spillere så en del prestige i denne kamp. De ville gerne vise det danske publikum, at der er en grund til, at netop de er førstemænd på deres danske elitedivisionshold.

Danmark spillede med 3 af de 4 VM udtagede spillere: Kasper Sternberg, Mikkel Hindersson og Michael Maze.

Kinas hold bestod af de 3 bedste kinesiske spillere i Danmark: Huang Zhe Jun (Næstved), Huang Hou Yu (Køge), og Li Moding (Virum).

1. Kamp – Kasper Sternberg imod Huang Zhe Jun
Den nykårede svenske mester Kasper virker ovenpå hele kampen.

Kasper kommer lidt dårligt fra start, men er fit til VM og har lige et ekstra gear, når det gælder. Kasper vinder 3-0 (11/8, 11/9, 11/8).

2. Kamp – Mikkel Hindersson imod Huang Hou Yu
Huang, var tilbage på sin gamle hjemmebane i Hillerød og med succes.

Huang spillede med masser af humør og skarphed, både til glæde for publikum men også for Køges formand da han er klar til DM finalen, der starter i morgen.

Mikkel spillede i perioder nogle fremragende bolde, men en stenhård og intens trænings uge sad i benene. Huang vinder relativt sikkert med 3-0 ( 9/11, 6/11, 8/11).

3. Kamp – Michael Maze imod Li Moding
Det kunne have været en intens kamp med masser af lange dueller, men skal Maze nå langt til VM, skal han også vinde de ”nemme” kampe uden at bruge for mange kræfter.

OG det gjorde Maze imod Li Moding. Maze var skarp, og der blev vist flot bordtennis fra begge sider. Maze vinder sikkert 3-0 (11/6, 11/4, 11/8).

4. Kamp – Kasper Sternberg imod Huang Hou Yu
Begge spillere var oplagte. Det blev til en tæt kamp og holdkampens mest seværdige kamp. Kampen skulle afgøres i 5. Sæt. Her følges de pænt ad, men Kasper får tilspillet sig 2 matchbolde ved 10-8.

Huang er dog cool og med dygtighed og lidt held får han overlevet de 2 matchbolde. Huang vender sættet og vinder kampen 3-2, med 13-11 i afgørende sæt

(9/11, 12/10, 6/11, 11/3, 11/13).

Stillingen var nu 2-2, og den afgørende kamp skulle spilles.

5. Kamp – Mikkel Hindersson imod Huang Zhe Jun
Mikkel kommer bedst fra start og leverer noget af det spil, som han skal bruge for at lave nogle gode resultater og eventuelle overraskelser til VM.

Mikkel vinder første sæt 12-10. I pausen virkede det, som om Huang Zhe Jun vågnede op; han spillede frit og virkede som den spiller, der helst ville vinde.

Huang Zhe Jun vinder de efterfølgende 3 sæt og kampen 3-1

(12/10, 8/11, 7/11, 6/11).

Kina vandt dermed landskampen med 3-2. Der blev vist gode takter ovenpå en hård træningsuge fra de danske landsholdsspillere.

Maze er bare et eller to niveauer bedre end de bedste kinesere i Danmark, og både Sternberg og Hindersson har fremtiden foran sig.

Huang Hou Yu vandt 2 kampe og kan blive Køges trumf i DM finalerne imod Roskilde.

Under VM 2009 kan man læse meget mere om VM i Yokohama – læs bl.a. alle VM-nyheder og presseklip før, under og efter verdensmesterskaberne i Japan…

Forfatter: Thomas Jensen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk