Kinatur/retur

Mie Skov, BTK 61, Claus Rasmussen, Køge Bugt, Jakob Asmussen, VRI og Mikkel Hindersson, Virum er sammen med assisterende landstræner Thorsten Hævdholm draget til Kina på et tre ugers ophold fra den 28. december til 16. januar.
 
Den første melding er kommet fra lejren:
 
Efter at være landet i Beijing og være transporteret ud til træningscentret i Shijia Zhuang skulle det første kulturchok lige lægge sig inden den hårde træning kunne begyndes.
 
På centret er der tilknyttet op mod 120 spillere i tre haller, hvor spillerne er delt op efter alder. De fire danskere træner i den store hal, hvor der er 40 borde og 80 spillere tilknyttet. På centret er der tilknyttet spillere helt ned til femårsalderen, der bor på centret. Det er lidt andre forhold end vi er vant til herhjemme og det sætter tanker igang når man ser en femårig spille kinatræning i nattøj (træningspasset sluttede først 21.30).
 
I det hele taget starter spillerne i en meget ung alder med at træne hårdt. De fem til syv-årige træner seks dage om ugen tre timer om dagen, mens de ældre træner op mod syv timer om dagen. De danske spillere træner i øjeblikket fire timer om dagen derude, og forventer ikke at der bliver tid til en fridag.
 
Der følger en detaljeret historie om turen når den danske trup vender hjem.

Forfatter: Jakob Harden
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk