Kinesisk dominans i World Cup

Så er de første store internationale turneringer siden corona-pandemien startede sin hærgen blevet spillet. Det skete i Weihai på den kinesiske østkyst, hvor såvel herrernes som kvindernes World Cup blev spillet, og hvor verdens bedste spillere i de sidste par uger har opholdt sig i en corona-fri boble.

Der skal mere end et lille års pause til at bryde den kinesiske dominans. Endnu en gang blev det til rene kinesiske finaler med Fan Zhendong som vinder for tredje gang i træk og Chen Meng som vinder af kvindernes World Cup.

Fan Zhendong vandt World Cup for tredje år i træk og fjerde gang i alt og nåede dermed samme antal sejre som sin finalemodstander Ma Long. I en fantastisk finale vandt Fan med 4-3 (3-11, 11-8, 11-3, 11-6, 7-11, 7-11, 11-9). Trods pause for internationale turneringer i otte måneder, blev der vist fantastisk bordtennis turneringen igennem. Og det kan stærkt anbefales at se nogle af videoerne fra turneringen i Weihai. Fan var aldrig i problemer i turneringen. Det var hans finalemodstander Ma Long til gengæld i semifinalen, hvor han fik vendt 1-3 til 4-3 mod den 17-årige japaner Tomakazu Harimoto, og fik revanche fra sidste års nederlag i World Cup´en. Harimoto vandt bronze ved at besejre Jang Woojin, Korea 4-3 efter at have tabt de to første sæt.

De to bedste europæere Dmitrij Ovtcharov, Tyskland og Mattias Falck, Sverige nåede kvartfinalen. Ovtcharov tabte 1-4 til Ma Long og Mattias 1-4 til Harimoto. Timo Boll var den eneste af de kvalificerede spillere til World Cup, der ikke var taget til Kina. Og herudover savnedes også Jonathan Groth, der ikke havde kvalificeret sig i år.

I kvindernes World Cup vandt den 26-årige kinesiske mester Cheng Meng i finalen over Sung Yingsha med 4-1 (11-13, 11-6, 11-9, 11-6, 11-8). Verdensranglistens nr. 1 Cheng Meng vandt sin 19. sejr i en international turnering og ligner en favorit til OL-guldet i Tokyo næste år. Det blev til bronze for Mima Ito, Japan. De europæiske kvinder blev slået i de indledende runder.

Nu flyves alle spillerne til Zhengzhou, hvor der fra 19.- 22. november spilles amputerede finaler i ITTFs World Tour, og derefter spilles der endnu en turnering på øen Macao.

Hvad sker der med de internationale turneringer?

De første internationale turneringer i otte måneder blev gennemført i en boble i Weihan i sidste uge, hvor World Cup´en blev spillet. Alle måtte i karantæne inden det gik i gang. Hvad sker der i fremtiden?
ITTFs Board of Directors har møde den 19. november. Dette videomøde skulle egentlig have været afholdt under det udsatte VM i Korea i marts. En af de mest interessante spørgsmål bliver netop om, hvad der skal ske med VM for hold 2020, der har været udsat flere gange og som p.t. er planlagt til at blive spillet i april 2021. I Europa er EM i Warszawa 2020 udsat til 22.- 27. juni 2021.
OL-kvalifikationen for Europa er planlagt til at spilles i Moskva fra 10.- 14. april 2021.
Europamesterskaberne for hold skal spilles i 2021 i Rumænien i Cluj fra den 28. september til den 3. oktober. De første to runder af kvalifikationsturneringen er udsat, og ETTU har spurgt landene, om man kan nøjes med en enkelt turnering i stedet for ude-hjemmekampe. Danmark er i pulje med Østrig og Grækenland.