Klar til drømmefinalen #3

Finalerne i STIGA Divisionen indledes tirsdag aften, hvor det første finaleopgør, der spilles bedst af tre kampe, afvikles – vicemestrene fra Køge Bugt, der er i deres 7. DM-finale i træk,  tager hjemme imod grundspilsvinderne, de forsvarende mestre og dette års guldfavoritter, Roskilde Bordtennis.

Finalen er en gentagelse af de sidste to års slutkampe, der begge har budt på topbordtennis i de i alt fem finalekampe, som Danmarks to bedste herreklubber har spillet i 2008 og 2009.

Roskilde har vundet begge finaleopgør – i 2008 vendte de 0-1 til 2-1, mens det i 2009 blev 2-0.

ROSKILDE BORDTENNIS (Foto: RB)KØGE BUGT (Foto: RB)

Klubbernes møder i denne sæsons grundspil har resulteret i en hjemmesejr til hver – begge på 5-2:

ROSKILDE – KØGE BUGT: 5-2
Finn Tugwell – Huang Hou Yu: 2-3
Allan Bentsen – Joakim Andersson: 3-0
Michael Maze – Fredrik Nilsson: 3-0
Casper Gammelmark – Fredrik Lundqvist: 0-3
Tugwell – Nilsson: 3-1
Maze – Huang: 3-2
Bentsen – Lundqvist: 3-0
KØGE BUGT – ROSKILDE: 5-2
Huang Hou Yu – Allan Bentsen: 2-3
Magnus Molin – He Ke Yi: 3-1
Fredrik Lundqvist – Casper Gammelmark: 3-0
Jonathan Groth – Anders Nielsen: 3-0
Huang – Gammelmark: 3-0
Lundqvist – Bentsen: 2-3
Molin – Nielsen: 3-0

To ens resultater i to vidt forskellige kampe – i første kamp manglede Køge den normale andenmand, Magnus Molin, mens Roskilde i anden kamp gav både Michael Maze og Finn Tugwell en fridag ovenpå det første kvartfinaleopgør i Champions League.

I de to grundspilskampe var der fuldt hus til Allan Bentsen (4-0) og Maze (2-0) i div. parkryds, mens Molin, med begrænset medstand, fik det samme i næstbedste parkryds (2-0).

Maze spilller helt sikkert i bedste parkryds i finalekampene, mens Bentsens placering vælges af Roskilde – Molin er umiddelbart den største potentielle udfordrer til Maze + Bentsen eller Finn Tugwell i 1. parkryds, og er formentlig at finde der tirsdag aften sammen med Huang Hou Yu.

Finalen bliver formentlig afgjort i 1. parkryds, hvor Huang og Molin skal forsøge at tage mindst to pinde mod Maze og Bentsen/Tugwell – det bliver ikke let, men duellen i næstbedste kryds ser mest af alt ud til at ville ende 2-2, og så skal kampen afgøres på “førstebordet” eller i Sudden Double.

MAGNUS MOLINMICHAEL MAZE

I fht. sidste år finalekampe har Køge forstærket sig med Molin, der har afløst Magnus Wahlgren i 1. parkryds – Roskilde råder over den samme spillertrup, som i sidste sæson, men har nu Casper Gammelmark som fast mand i 2. parkryds, hvor han har afløst He Ke Yi.

Alt andet lige ligner det en forbedring af Køges chancer, men om det er nok mod Roskildes supertrio med Maze, Bentsen og Tugwell er tvivlsomt, thi landsholdstrioen er svære at slå for alle.

I næstbedste parkryds har Køge væsentlig større valgfrihed end Roskilde – 2 x Fredrik, Lundqvist og Nilsson, blev valgt til semifinalerne mod Vedbæk, men også Jonathan Groth og Joakim Andersson er seriøse kandidater til finalekampene.

Groth er en “coming man” i dansk bordtennis, og gjorde et godt indtryk i juniorturneringen, Austrian Open, hvor det blev til en finaleplads – nu gælder det seniorbordtennis, og spørgsmålet er om unge Groth vurderes stærkere end mindst en af Fredrik’erne, der har rutinen på deres side.

Tirsdag aften er jeg – og alle andre – meget klogere, og senere samme aften endnu klogere endda!

STIGA Divisionen – Finale
6. april – 19:00
Køge Bugt – Roskilde

Forventede holdopstillinger
KØGE BUGT
Huang Hou Yu
Magnus Molin
Fredrik Lundkvist
Fredrik Nilsson
(Jonathan Groth)
(Joakim Andersson)

Spillested
Hastrupskolen
Langelandsvej 60
4600 Køge

ROSKILDE
Michael Maze
Allan Bentsen
Finn Tugwell
Casper Gammelmark
(He Ke Yi)
(Emil Sass)

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse alle nyheder og se statistik fra indeværende sæson – på DR Min Sport kan man endvidere læse mere om STIGA Divisionen…

DR MIN SPORT

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk