Klubbernes Dag

Klubbernes Dag den 11. juni

– Husk at tilmelde dig, mens der er pladser?

Den 11. juni afholder BTDK for første gang arrangementet Klubbernes Dag i Idrættens Hus for alle klubledere, trænere og spillere, der har interesse i bordtennissportens fremtid.

Som det fremgår af plakaten for arrangementet, så kommer der en række spændende oplægsholdere, som hver især vil inspirere os med deres erfaringer fra den virkelige verden. Læs mere i kalenderen her.

Samtidig sætter vi forskellige temaer til debat. Temaer, der hver især tager udgangspunkt i BTDK’s målsætninger om vækst i bordtennissporten.

Følgende temaer er til debat på Klubbernes Dag

1. Rekruttering af klubtrænere

Stort set alle klubber kæmper med at få trænere nok til at varetage den daglige klubtræning – og trods indsatser for at tiltrække trænere, så synes det aldrig at have været så svært at skaffe trænere som nu.

Hvordan vender vi udviklingen og får flere trænere til klubberne?

2. Omlægning af kampdage i serie-turneringsspillet

Mange klubber kæmper med pladsmangel for at kunne få flere medlemmer. Samtidig har vi mange års tradition for at afvikle seriekampe på tidspunkter fra mandag til torsdag, der tager den haltid, som ellers kunne være brugt på træning og tilgang af nye medlemmer.

Hvordan struktureres serieturneringerne, så de bliver en medspiller ift. at kunne få flere medlemmer i bordtennisklubberne?

3. Rekruttering og fastholdelse af børn i bordtennissporten

Hvordan får vi flere unge til at vælge bordtennissporten til? Hvordan bliver vi mere synlige på skoler og institutioner, så bordtennis igen bliver en sport, som alle børn møder i hverdagen? Og hvordan bliver vi bedre til brobygning mellem vores bordtennisklubber og de lokale skoler og institutioner?

Hvordan løfter vi rekruttering og fastholdelse bedre i klubberne og i fællesskab i fremtiden?

4. Præsentation af SUKIRU app’en og de fysiske SUKIRU-aktiviteter

BTDK har gennem det seneste år arbejdet fokuseret med at udvikle en SUKIRU app. og tilhørende lege. Vi afprøver SUKIRU-app’en på mobilen og ligeledes SUKIRU-aktiviteterne i praksis og debatterer mulighederne bagefter.

Hvor stort er potentialet for klubberne, hvis de kan møde flere unge i den mobile verden og samtidig åbner en verden af sjov og bevægelse for mange flere børn i og udenfor klubberne?

5. Den røde tråd i BTDK’s talentudvikling

Hvordan kan vi udvikle et talentudviklingsprogram,

  • Der giver talenter fra hele landet mulighed for at deltage i BTDK’ talentarbejde?
  • Der indeholder kvalitet og ekspertise så vi altid kan konkurrere i Europa?
  • Der gør det muligt for drenge og piger at vælge en halv- eller hel professionel tilværelse med bordtennis?

Hvordan udvikler vi talentmiljøer lokalt og centralt, der både har den nødvendige kvalitet ift. internationale konkurrencer og er stærkt forankret i et samarbejde mellem klubber og forbund?