København v VSBTK

Københavns BTK sikrede sig en meget vigtig sejr over Virum-Sorgenfri BTK. Sejren lød på 5-2. Et resultat, der meget vel kan give københavnerne adgang til slutspillet.

Københavns BTK havde for første gang i sæsonen valgt at stille med Anders Holm i 2. parkryds og med kinesiske Jie Xu i 1. parkryds. Det var et valg, som faldt ud til hjemmeholdets fordel.

Robert Eriksson indledte stærkt mod Virums bedste, Li Moding, der i denne sæson har været blandt de allerstærkeste i landets stærkeste bordtennisrække. Kampen svingede meget, men Moding havde i sidste sæt overtaget, og vandt med 3-2 i sæt.

Anders Holm havde ikke de store problemer mod den defensive Martin Bremer Jensen, og udlignede til stillingen 1-1.

De to næste kampe blev udslagsgivende for slutresultatet. Jie Xu og Henrik Laxby bragte sig løbende foran i sæt mod henholdsvis Henrik Vendelbo og Daniel Engblom. 1-0 og 2-1. Men begge kampe måtte ud i afgørende sæt.

I femte sæt bragte Jie Xu sig foran med 7-4. Vendelbo udlignede, hvorefter Jie lukkede kampen med 11-8. Henrik Laxby var haltede hele tiden efter Engblom og fik først kontakt ved stillingen 9-9 efter nogle fantastiske bolddueller. Det gav ham det lille overskud, og på endnu et par flotte bolde lukkede han sættet og kampen med 11-9.

Henrik Vendelbo havde tydelige smerter i sin ryg. Og efter pausen trak han sig fra kampen mod Robert Eriksson. Dermed havde københavnerne bragt sig på 4-1, og dermed sikret sig minimum det ene af de tre point.

Jie Xu kunne ikke stille så meget op mod Moding i det interne kinesiske opgør. 0-3 i sæt og en reducering til 4-2.

Med Anders Holm i 2. parkryds mod Daniel Engblom så det dog godt ud for hjemmeholdet. Anders fik imidlertid ikke en god start, og tabte hurtigt første sæt. Herefter blev der justeret på taktikken, og Anders vandt forholdsvis sikkert de næste tre sæt, og dermed holdkampen.

Københavnerne vandt sæsonens tredje hjemmebanesejr foran 53 tilskuere.

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 ED-hold – ligeledes kan man læse nyheder fra både denne og de seneste sæsoner…

Forfatter: Københavns BTK
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk