Køge Bugt v Roskilde

Roskilde var før sæsonstart udråbt til storfavoritter til DM-titlen og viste i første finalekamp i Køge at det var berettiget.

Hjemmeholdet valgte at spille ud med deres førstemand Huang, som dagen forinden havde vundet over 2 danske vm spillere, Mikkel Hindersson og Kasper Sternberg i en træningskamp og idag gjaldt så den danske mester Finn Tugwell.

Efter en velspillet kamp kunne Huang med endnu en dansk skalp bringe Køge Bugt foran 1-0 efter 5 sæt.

På bordet ved siden af spillede Magnus Wahlgren mod Roskilde’s kineser og efter at have været bagud det meste af kampen fik Magnus kæmpet sejren hjem og givet Køge Bugt en drømmestart med en føring på 2-0.

Michael Maze bragte Roskilde på tavlen med en sikker 3-0 sejr over Fredrik Lundquist.

Så kom kampen hvor Roskilde var tæt på at give den åbning som kunne give Køge muligheden for at skabe overraskelsen. Junior talentet Jonathan Groth bragte sig foran 2-0 i sæt mod Allan Bentsen.

Fik en superstart på 3. sæt med en føring på 4-0. Blev hentet og fulgte med til 8-8, hvor Jonathan fik en høj bold til forhånden som blev banket ud over bordet. Et måske afgørende kiks.

4 sæt var lige med Allan som vinder og i afgørende sæt fik Jonathan en ny 4-0 føring, hvorefter Allan kom flot tilbage og fik udlignet til 2-2 i holdkampen.

Det var en dybt skuffet Jonathan der gik til pausen. Med en 3-1 føring, kunne Jonathan været blevet dagens mand i sin anden single, hvor han måske kunne have spillet sejren hjem.

Efter pausen skulle Huang så ud og se om hans 3 weekendsejre over danske topspillere kunne matche Michael Maze. Huang spillede rigtig godt, men Maze viste, at han er en klasse over alle andre i den danske elitedivision.

Ved bordet ved siden af spillede Fredrik L, sin dårligste kamp i sæsonen mod Tugwell og dermed var Køge Bugt fra at være i vinder position bagud med 2-4 og nu var det meget op ad bakke.

Kampen lå nu i hænderne på 2. parkryds.

Wahlgren skulle vinde over Bentsen for at bringe Køge ind i kampen igen, mens Jonathan var helt klar til at udligne til 4-4 hvis det skulle lykkes.

Men det blev kun til et enkelt sæt til Køge og så havde Allan Bentsen lukket kampen til en fortjent Roskilde sejr på 5-2. Men en godkendt indsats af Køgeholdet mod overmagten.

Nu kommer der 2½ uges pause inden nr. 2 finale i Roskilde den 7. maj kl. 19.00. Her er der lagt op til fest og farver og Køge mandskabet har set at det ikke er helt umuligt at følge Roskilde helt til dørs og måske endda komme først over stregen.

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder om både denne og sidste sæson…

Forfatter: Køge Bugt
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk