Køge Bugt v Roskilde

Køge Bugt – BTK61 Roskilde
Første stik i finaleserien gik til Køge Bugt foran godt 175 tilskuere med de mindste marginaler nemlig 5-4 efter en kamp der svingede med først Køge, siden Roskilde og endelig Køge ovenpå ved kampslut.

Spillemæssigt kom kampen ikke helt op på niveau som semifinalen mod Hillerød, men spændingsmæssigt kunne det ikke gøres bedre og det lykkedes at fastholde alle tilskuere til den sidste bold var slået.

Roskilde,s opstilling tydede på at man satsede på 2 sejre til den ubesejrede Allan Bentsen og 2 sejre til den nedrykkede Christian Larsen til anden parkryds for så at afgøre det hele i den sidste double.

Roskilde valgte at starte med den “nye” 1 parkryds spiller He ke Yi og deres 4. mand og det lignede en foræring til en hjemmeføring på 2-0, hvilket holdt stik selv om He ke yi spillede det bedste bordtennis han endnu har vist i Danmark, men selv om Køge’s førstemand Magnus Wahlgren var presset fik han sikret den forventede sejr og Fredrik Nilsson vandt let.

Så skulle den ubesejrede ex-europamester Allan Bentsen op mod Køge’s Fredrik Lundkvist. Fredrik kom godt fra start fik føring 10-8, blev hentet, men vandt alligevel 1. sæt, 2. sæt blev vundet let mod en passiv Allan og Fredrik fik lov at styre spillet og tage sine chancen undervejs og den overraskende sejr blev fuldendt i 3. sæt hvor Fredrik var i teten fra start.

Claus Rasmussen fra Køge skulle op mod Christian Larsen og den sygdoms plagede Claus kastede hurtigt håndklædet for at spare kræfter til sin næste og måske afgørende kamp.

Pause føring til Køge på 3-1 inden 1. par kryds skulle i ilden.

Fredrik Lundkvist kom fra ilden til asken og fik aldrig rytme i sit spil mod He ke Yi, selv om han så ud til at have fundet ud af kineseren i 3 sæt hvor han fik kæmpet sig helt op, men alligevel måtte konstatere et 0-3 nederlag, så det var den anden overraskelse fra hans side, men He Ke yi havde også fortsat sit superspil fra første match.

I den anden kamp havde Køge inden matchen regnet med at Magnus Wahlgren kunne vinde over Allan. Kampen kom også ud i 5 sæt, hvor Allan fik marginalerne på sin side i de sidste afgørende bolde, men Roskilde havde udlignet til 3-3.

Claus brugte sine få og sidste kræfter til at vinde sin pligtsejr over Roskilde’s 4. mand Casper Gammelmark, så nu lå alt i hænderne på Fredrik Nilsson til at skaffe en 5-3 sejr. Men Christian Larsen havde godt gang i sin baghånd og holdt Fredrik godt nede og når Fredrik endelig var tæt på havde Christian lidt tur på nettet. Roskilde opnåede sit ønskede 4-4 resultat, selv om enkelt kampe faldt anderledes ud end tippet på forhånd.

En afgørende double hvor Køge parret spillede sammen for første gang, mod den mange gange danske mester i herre double Allan Bentsen som havde landsholdskollega Christian Larsen ved sin side.

I Første sæt blev Køgeparret blæst ud af banen. De fik til gengæld en god start i 2. sæt som knebent blev holdt hjem til en vigtig udligning 1-1 i sæt. 3. sæt der spillede Køgeparret super flot bordtennis med stor fighter vilje og bragte sig i en gunstig position med 2-1 føring.

Men den glæde så ud til at være kortvarig, da Roskilde hurtigt bragte sig foran med 5-1 i 4. sæt. Fight viljen var dog intakt og Køge kom foran 6-5 hvorefter Roskilde tog time out.

Det bragte Roskilde tilbage på sporet med 8-6 og 10-8 føring, hvorefter Køge parret under stor jubel først fik afværget 2 sætbolde og fik givet sig selv matchbold i holdkampen.

Den sidste bold ved 11-10 vil nok aldrig blive glemt, i en langvarig duel hvor først Køgeparret siden Roskildeparret flere gange så ud til at afgøre bolden gik den til sidst Køge spillernes vej til en overrakende double sejr og dermed 1-0 føring i finalserien.

Næste møde bliver mandag den 21. april kl 18.30 i Roskildehallerne.

Tør Roskilde igen spille efter 4-4 nu de har set at Køge også kunne vinde een double, som var den første i år eller skal Christian Larsen tilbage i 1. parkryds og tage kampen op mod de bedste Køgespillere.

Ja, næste opgør bliver garanteret også en gyser da der kan komme een anden opstilling og fordi enkelt kampene var så lige at udfaldene kan vende i kampene i Roskilde, som sikkert bliver fyldt med larmende og feststemte tilskuere som også vil animere Køgespillerne til at vise deres bedste spil og slutte sæsonen med guld. Men opgøret er totalt åbent og afgøres på, hvem der har “dagen”

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder om både denne og sidste sæson…

Forfatter: Køge Bugt
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk