Køge Bugt – Virum-sorgenfri 6-5

Efter 3 timer og tre kvarter blev spændingen endelig udløst i en vanvittig tæt og spændende kamp, hvor Køge Bugts svenskere viste sig at være mental stærkest i den afgørende double ved stillingen 5-5 i holdkampen og 6-6 i det afgørende sæt, men det kommer vi tilbage til.
Kampen blev spillet foran ca 40 tilskuere og Annies 2 bræder hjemmebag, som var væk i løbet af nul-komma-fem (altså kagen).

Fredrik Nilsson starter mod Martin Bremer Jensen. Den kamp indikerer allerede, at det vil blive en meget nervepirrende og tæt holdkamp.
Martin kommer foran 2-1 i sæt og har stor føring i 4., men “mr. comeback” – Fredrik Nilsson får et par hurtige bolde, og så lugter han blod igen – vinder sættet 11-9. (Grunden til jeg skriver “mr comebag” er ikke at jeg vil blære mig med mit engelsk (hf-karakter: 5), men at Fredrik dagen forinden havde været nede 1-2 og 0-6 mod Robert Nilsson fra BTK 61 og havde vundet sættet og femte med 11-1).
I femte sæt spiller Martin fantastisk godt og laver ikke fejl, plus han er meget agressiv både med forhånden og baghånden. Martin er god til at vende sit bat og dermed loope med sin baghånd og det gør han meget i denne kamp. Martin vinder 5. sæt 11-8 og dermed kampen, som var en meget velspillet kamp på et højt niveau. Her skulle man “vinde” boldene og ikke leve på den andens fejl. Man skal spille MEGET godt for at slå Fredrik i sådan en kamp og det må man virkelig sige, Martin gjorde!
0-1
På det andet bord spiller Christian Andersen mod Danmarks måske største talent siden Michael Maze, Mikkel Hindersson. Og denne talentfulde “dreng” skulle i denne holdkamp (og i det hele taget i årets elitedivision og slutspil) vise, at han ikke kun har et håndleds/spille talent, men også et stort mentalt talent.
Mikkel vinder 3-1 – dog kun med 2 bolde i hvert sæt de sidste 3 sæt, hvor Christian vinder 1. med 11-7. At Mikkel vinder 11-9, 12-10, 12-10 i de sidste 3 sæt viser netop hans mentale styrke.
0-2
Køge Bugts “nye” svensker Joakim Andersson, som kommer med 2 “friske” sejre i bagagen fra dagen før mod BTK 61 Roskilde, møder herefter Henrik Vendelboe, som ligeledes har vundet sine 2 singlekampe fra dagen før mod Brønderslev. Henrik er langt om længe (2 1/2 år) kommet helt over sin albueskade og når han først rigtig kan svinge sin albue og sin frygtindgydende baghånd, er der ikke mange i Danmark, der kan være med, hvilket han dagen før viste ved at slå “Kong Daniel” (Fynsk) og den ellers så urørlige Knudsen (Morten) med henholdsvis 3-1 og 3-0. MEN her var det altså en god og mindst ligeså rutineret svensker, der stod på den anden side af nettet (Joakim har spillet flere svenske eliteseriefinaler). Det skulle blive en spændende kamp med 2 formstærke spillere. Kampen hældte hele tiden til hver sin side – først 11-4 til Henrik,- så samme cifre bare den anden vej i 2. I tredje vinder Henrik igen,-denne gang med 11-7 og igen svarer Joakim igen med samme sætcifre. Det var nok i dette 4. sæt Henrik skulle have vundet kampen – og dette sæt var da også mere jævnbyrdigt end cifrene lyder. I hvert fald får Joakim en kanonstart i femte og holder rutineret fast og vinder 11-1.
1-2
Magnus Petterson møder (næsten) ubesejrede David Hindersson i den fjerde kamp. Om fredagen havde David tabt sin første elitedivisionskamp mod Kim Høgsberg i denne sæson. Om det var pga den lange spillepause, Virum havde haft mellem grundspillet og slutspillet skal jeg ikke kunne sige, men han måtte i hvert fald lægge sværd mod Kim.
Magnus er kommet over sin rygskade og er helt fit for fight. Magnus vinder 1. sæt konfrontabelt. 2. sæt bliver lige, men Magnus tager også dette sæt 11-9 og er altså foran 2-0. Magnus er en fantastisk blokspiller – nok elitedivisionens næstbedste, (var lige ved at glemme dig, Morten) men det er ikke altid nok mod de allerbedste, som kan loope flere gange i træk med god kvalitet. Derfor er det selvfølgelig vigtigt også selv at kunne tage angrebene, og det kan Magnus, og gjorde det mod David – i hvert fald i starten. David er en “hardhitter”, der chancer på næsten alt, og det er han god til! Nogen gange kan man sidde og ryste på hovedet over de svære slag han kan sætte, og bare tage hatten af. Andre gange (det er ikke sket så mange gange for David i denne sæson) flyver bolden næsten ud over banden uden den har ramt noget inden. Man skal i hvert fald ikke sidde for tæt på banden når David spiller. Dette er selvfølgelig sagt i sjov – håber det i orden, David! :-)… Magnus gjorde det svært for David ved at loope med meget skru, – dette er sværere at loope hårdt på igen, da bolden”sjutter” på bordet. I 3. sæt sætter David sine fantastiske slag og vinder 11-6. 4. sæt bliver lige, men her viser Magnus sin rutine og vinder 11-9.
2-2
Stillingen er nu 2-2 og de 10 minutters pause bruges til at få varmet Silas Furu Friby og Stephan Alex Jensen op, som skal ind i doublen for henholdsvis Virum Sorgenfri og Køge Bugt. Silas er trappet ned i træningen, men udgør sammen med Mikkel Hindersson stadigvæk en meget stærk, talentfuld double. Ærgerligt at Silas har valgt at nedpriotere bordtennis, som sammen med netop Mikkel ville have været de 2 bedste juniorspillere i Danmark. Men hvis man ikke har lysten til at træne 6-8 gange i ugen, skal man heller ikke gøre det! Modent! af et så forholdsvis ungt menneske at sige stop på satsnings-eliteplan. Så ekstra respekt til dig Silas! Håber dog at få set dig noget mere ved bordtennisbordet – også til næste sæson!

I 1. doublen møder Silas og Mikkel, Joakim og Fredrik. Joakim og Fredrik fik for nogle år siden bronce til det svenske mesterskab, så det er en hård opgave for Virum-drengene, men de går frisk til stålet og spiller lige op med svenskerne. De vinder endda 4. sæt med cifrene 11-2 og en rystet svensk double går til coaching. Femte sæt ser ud til at blive ligeså juniordomineret som 4. indtil stillingen 8-3(!) i femte. Men så kommer “mr comeback” og rutinerede Joakim tilbage i kampen, og vinder sættet og kampen 12-10 i femte, og kan tage en dyb indånding, for så at gøre sig klar til singlerne umiddelbart efter.
3-2
Først skulle vi dog have overstået et spændende opgør mellem Christian/ Stephan, og Martin/ Henrik. En kamp som de 3.seedede til senior-dm fra Virum på papiret SKULLE vinde for at holde ligevægt i holdkampen. Kampen hælder fra side til side og endnu engang skal vi ud i en 5 sætskamp. I denne doublekamp ses det hvor vigtigt bordtennismæssigt det er, ikke at lave nemme fejl. Stephan brænder et par forholdsvis nemme bolde, hvorefter Christian får lavet en fejlretur på en af sine to retuneringer plus en Vendelboebaghånd jeg personligt ikke så skyggen af. Dette er 4 tabte bolde på et forholdsvis vigtigt tidspunkt midt i kampen, men et 5. sæt er et femte sæt, og indtil da et tilfredsstillende resultat fra Køgedoublens side. 5. sæt er Virumdoublen hele tiden foran og kommer foran 10-6 hvorefter Køgedoublen giver det sidste de har og kommer på 10-9. Christian retunerer kort udover Henriks forhånd og så siger det bom fra en VendelboeFORHÅND!!! 11-9 og 3-3.
3-3
Så var det de bedste´s tur dvs 1. parkryds og her skulle det tage til i spænding.
Fredrik mod “mr backhand” (eller er det nu blevet “mr forhand?”) Henrik Vendelboe og Joakim mod Martin Bremer Jensen – Danmarks bedste “def”ensiv spiller.
Henrik og Fredriks kamp hælder -som så mange andre kampe i holdkampen -fra side til side. Selvfølgelig en femsætskamp også her. En godt spillende Henrik mod en altid god Fredrik. Igen en kamp på et meget højt niveau – det kan det kun være, når man spiller lige op med elitedivisionens bedste spiller de sidste 2-3 år (Her tænkes på Fredrik) Sjovt nok, når jeg sidder her med holdsedlen og ser Henriks kampe, er der ingen lige sæt i hans 10 spillede single-sæt, kun et og det netop 5. sæt mod Fredrik. Henrik fører (vist nok) 8-4 i femte, men det jo ingen føring, når man spiller mod Fredrik. Spændingerne på bænkene var også højnet nøjagtigt ligesom spillernes “vinderråb” – og næver var det. Det ikke hver dag man ser Fredrik og Henrik være så nævetændt som i dette meget bordtennisvigtige 5. sæt. Forståeligt nok. (Det skal lige nævnes, at det på ingen måde var “ondskabstændt” næve, men sportslig næve) 13-11 i femte til Fredrik og Køge Bugt foran 4-3.
4-3
Joakim starter med at føre første sæt 10-7 og ser ud til at have styr på det mod Bremer med sit forbavsende bløde “løfteloop” / hårde angreb. Men det er som om Bremer bliver mere og mere agressiv jo længere kampen løber frem. Bremer vender 1. sæt og vinder 12-10. Andet sæt er Bremer meget mere agressiv og looper på “for meget”. I hvert fald læser Joakim Bremers agresive spil, og når man har en føling med bolden som Joakim har skal man loope hårdt for at få den forbi ham. Bremer spiller med en langsom, tynd belægning i forhånden, og derfor er det svært for ham at loope rigtig hårdt. Det udnytter Joakim med smart spil og vinder med klare 11-4 i andet. Tredje sæt skulle vise sig at blive et langt, sejt et af slagsen. Joakim trækker det længste strå og vinder et for ham meget udmavrende sæt 18-16. Hvis ikke Joakim havde vundet dette sæt havde han højst sandsyndligt tabt kampen 3-1. I hvert fald får han ikke et ben til jorden i 4., hvor Bremer flot får udnyttet Joakims træthed fra 3. sæt. Femte sæt får Joakim igen hevet sig selv op (med bænkems hjælp) og det ender oppe i de spændende tal igen, hvor Bremer (mener jeg) har flere matchbolde, men Joakim ender med på sin jernvilje og fight at vinde kampen 12-10 i femte. (i denne kamp brugte Joakim 3 trøjer og det bliver en ordentlig omgang tøjvask til Annie inden næste holdkamp – go for it Annie – det dejligt med det duftende nyvaskede tøj)
5-3
stilling: 5-3 til Køge Bugt

Christian mod David: Kampen hælder hele tiden igen igen -og igen 5. sæt: David får forholdsvis stor føring, men Christian fighter sig tilbage, er nede med matchbold, men sætter så en helt fantastisk forhåndsloop igen – og så på sådan et tidspunkt! Mange i bordtennisdanmark ved, at Christian kan loope igen i søvne. Der er ikke mange i Danmark, der kan tage ham i “loop til loop” ( er der overhovedet nogen Christian) Men dette loop igen var et MEGET svært loop igen – specielt pga tidspunktet. Tak ska du ha og 10-10 (eller var det 11-11) David er kold som en fra Sydpolen og vinder “selv” de næste 2 point og kampen. Tak for kaffe. Hvad jeg mener med “selv” er at han selv går ind og tager initiativet og angrebene. Det er det man når langt på, har jeg hørt en bordtennisklog mand sige engang, og det holdt stik i denne kamp. Flot David! Fantastisk psyke de har, de to Hindersson brødre! Og jeg skulle hilse og sige, det absolut ikke er føste gang de to har skulle spille de sidste 2 afgørende kampe, og har gået ind og gjort rent bord! Ups – håber ikke jeg afslørede for meget der.
5-4
Sidste singlekamp: Magnus- Mikkel. Mikkel igen fantastisk mental. Den dreng kan nå langt! 3-0. Ikke rigtig i problemer. Kun lidt i tredje, hvor Magnus får fightet sig tilbage, og får vist en sætbold, men så var det også det.

5-5 og kampen skulle efter lidt mere end 3 timer afgøres i en double. /Håber ikke du har været 3 timer om at læse det her he)

Fredrik/Joakim udgjorde Køges double og Virums double bestod af Martin Bremer og Henrik Vendelboe
11-4 i første til Køge med godt spil uden fejl fra Køges side. 2. og 3. sæt gik til Virum og så tænkte jeg personligt Åhh nej men det en anden historie, for ca at kvarter senere havde Køge nappet dobbelt så mange holdkampspoint som Virum; nemlig 2. Den taktisk kloge svenske double fik låst Henrik i 4. og 5. , som ellers havde fået “frit leje” i 2. og 3. sæt bl.a. pga. Martins flotte åbningsloop både med forhånden og baghånden. Men det holdt altså ikke kampen ud. 6-5 til Køge…

Tak for DIN tid.

Jesus lever!.

Stephan Alex Jensen

Hvis nogen har noget at anvende til mig så ring 20612673!… Det mit nummer.

Forfatter: Køge Bugt