I sidste uge offentliggjorde dame- og ungdomslandstræner Magnus Mallander navnene på seks piger, som skulle udgøre sommerens damejunior trup til UEM. Det er dog netop blevet klart, at Danmark kun får mulighed for at tage 5 spillere med, og at det alene er værtsnationen, som kan deltage med i alt 6 spillere.

Det er en meget uheldig situation, da det tvinger dame og dame ungdomslandstræner Magnus Mallander til at reducere truppen, der skal til Gliwice til sommer.

Alle pigerne i truppen har vist det rette niveau og haft samme ambition om at konkurrere i Europa. De alle seks har reelt gjort sig fortjent til en plads i truppen. Det er derfor marginaler, der nu kommer til at gøre forskellen.

Magnus Mallander har besluttet, at de fem damejuniorer, som fortsat er udtaget, er: Emma My-Linh Eckeroth, Emma Vendelbo Clement, Mille Lyngsø Stoffregen, Maja Hansen og Ann-Christine Christensen. Sofie Khanh-Linh Eckeroth er 1. reserve.

Magnus Mallander, landstræner for dame senior og ungdom, udtaler sig i sagen: “Det er en meget ærgerlig situation, hvor der er seks spillere, som har gjort det tydeligt, at de vil være med til at kæmpe på højt niveau. Der er virkeligt de små marginaler, som nu gør, at én spiller kommer til stå som 1. reserve. Hele vejen op til UEM har været intensiv med tre kvalturneringer og et UDM, hvor samtlige seks piger alle har vist, at de kan gå med sejren. Midt i en trist situation siger det heldigvis noget om vores styrke på pigesiden i øjeblikket, og det gør, at jeg er optimistisk for fremtiden.”

Der har været en god dialog med Sofie Khanh-Linh og hendes familie, og der er samtidig lagt en plan for, hvordan truppen som helhed bedst muligt kan støtte op om Sofie, som fortsat deltager i alle landsholdsaktiviteter og turneringer op til UEM i Gliwice.

For Sofie Eckeroth er det selvfølgelig særligt ærgerligt. Sofies egen kommentar i sagen lyder: ”Jeg er megaærgerlig og ked af ikke at komme med, da jeg har kæmpet for det, og jeg synes også, at jeg havde gjort mig fortjent til en plads. Men nu venter der mig andre spændende udfordringer i WTT og NETU i den kommende tid. Jeg kommer fra nu af til at arbejde stenhårdt på, at jeg er med næste gang”.

Samtlige seks piger kommer til at deltage i forberedelserne op til UEM, inklusive i WTT Youth Contender i Helsingborg og med deltagelse i de Nordeuropæiske mesterskaber (NETU) i juni.

For spørgsmål omkring udtagelsen kontakt landstræner Magnus Mallander, magnus.mallander@bordtennisdanmark.dk