Kulissen var i top

1/16-finalen ved VM i Shanghai blev endestationen for Allan Bentsens lange internationale karriere. Kulissen var helt i top med 10.000 tilskuere paa laegterne, bord nummer 1, mod verdens nummer 1, Wang Liqin, Kina. Allan Bentsen var i centrum i karrierens sidste internationale optraeden. 50 millioner kinesiske TV-seere saa ogsaa med…
 
Wang Liqin var en for stor mundfuld for Allan Bentsen, der ellers gav hvad han havde i en velspillet kamp med mange flotte dueller. Bentsen kom dog let til at traekke sig fra bordet, men det skyldtes i hoej grad Wangs server og returer der laa knivskarpt. Samtidig spiller Wang med en uhyggelig variation, og bliver endnu bedre naar foerst han er foran. Kun i fjerde saet var Bentsen taet paa at vinde et saet, da han havde saetbold ved 10-9, efter at have vaeret bagud med 5-8. Saette blev dog tabt med 10-12.
 
“Det er dejligt at stoppe karrieren paa hoejeste plan, men jeg har ellers ikke taenkt over det endnu, det er stadig lidt svaert at saette sig ind i, og det kan blive meget underligt at se min kommende verdensranglisteplacering, der kan vaere den bedste nogensinde. Wang var bedre, og han viste hvordan jeg skulle spilles. Han holdt mig vaek fra baghaanden, indtil han havde faaet presset mig vaek fra bordet, og saa har jeg det svaert. Taktisk spillede han en rigtig god kamp.” Siger Allan Bentsen, efter sin sidste kamp. Allan Bentsen er pt. nummer 47 i verden, men har vaeret oppe som nummer 42 som det bedste.
 
Resultat: 5-11, 5-11, 6-11, 10-12.
 
Laes historie fra ITTF om Bentsen-Wang

Forfatter: JH
Kontaktperson tlf.: 30 53 94 35
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk