Kvalifikation til OL

Der er simpelthen byttet om på rækkefølgen på den kontinentale kvalifikationsturnering og på udtagelsen af spillere efter verdensranglisten.

Kvalificeret til singletuneringen i Rio i 2016 er:

40 spillere kvalificeret igennem kontinentale kvalifikationsturneringer (Europa og Asien 11 spillere, Afrika 6, Latin Amerika 6, Nord Amerika 3 og Oceanien 3 spillere).

Fra verdensranglisten i maj 2016 vælges de 22 bedste spillere, som har deltaget, men ikke har kvalificeret sig gennem den kontinentale kvalifikationsturnering. Makimalt kan deltage 2 spillere fra samme Nationale Olympiske Komité.

Værtsnationen er garanteret en plads i turneringen og den sidste spiller vælges af IOC og ITTF blandt mindre nationer.

Det betyder, at Michael Maze, der ved de sidste to OL har fået en direkte kvalifikation, skal deltage i den europæiske kvalifikationsturnering for at komme til Rio, men holder hans ranglisteplacering, vil han have to skud i bøssen, idet denne placering vil kvalificere ham i anden omgang, hvis han ikke bliver en af de 11 kvalificerede fra kvalifikationsturneringen.

Holdturneringen vil have deltagelse af 16 hold. Et hold fra hvert kontinent og værtsnationen. De øvrige hold vælges blandt de hold der har to spillere kvalificeret til singleturneringen, og som ligger øverst på verdensranglisten for hold. Hvis der ikke er ni lande (evt. 10 hvis Brasilien er bedste hold i Sydamerika) med 2 kvalificerede single spillere, vælges det højest rangerede hold med en spiller kvalificeret.

Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk