Lærerig dametur til Kroatien

I sidste uge var damelandsholdet i Kroatien, hvor tre spillere, Pernille Agerholm, Mie Jacobsen og Pernille Søndergaard, sammen med træner Dana Bentsen, deltog i en træningslejr sammen med både kroatiske og serbiske spillere i hovedstaden Zagreb.

Fra spillerne har vi modtaget nedenstående rapport…

Vi ankom til Zagreb tirsdag aften, hvor vi blev indkvarteret på Hotel Remenetic. Derefter fik vi noget lækkert mad og kom hurtigt i seng, så vi var friske og klar til de næste mange dages træninger.

Klubben vi trænede i hedder Mladost og er en klub kun for piger og med ca. 100 medlemmer. Samtidig havde klubben også besøg af det serbiske pige-landshold samt en pige fra Schweiz. Vi fik rigtig god sparring og trænede med mange forskellige spilletyper som def og korte knopper.

De første 3 dage havde vi to pas dagligt, mens vi de sidste 3 dage trænede et pas om dagen samt et fysisk pas søndag eftermiddag. Alle træningerne startede med 10 minutters grundig udstrækning efterfulgt af opvarmning og lidt anderledes gymnastik, inden vi gik i gang med selve bordtennistræningen.

Bordtennistræningen var meget baseret på sikkerhed, og de første 3 dage kørte vi kun to serveøvelser. Øvelserne var tit meget lange og uregelmæssige uden at blive frie, og der blev lagt meget vægt på retningerne i alle bolde.

Derudover erfarede vi også nogle nye træningsformer, som de bruger meget i Kroatien. Bl.a. var en af træningerne bygget op omkring en konkurrence, hvor man skulle ramme bordet med forhåndsloop 25 gange i træk 3 gange, og dette skulle gøres uden at misse. Vi gentog dette på 4 forskellige retninger. Alt efter hvor hurtigt man blev færdig, skulle vi løbe et antal runder i hallen.

Denne træningsform var rigtig sjov, hård og anderledes. Vi havde også intervaltræning, hvor man skulle køre forskellige øvelser i 6 x 1 minut (Nøj, hvor var det hårdt!).

Vi har observeret og lært rigtig meget, som vi kan tage med hjem, og bruge i den daglige træning.

Sikkerhed er en vigtig ting i damebordtennis, hvilket vi ikke har trænet så målrettet på tidligere. At spille med skrue på alle bolde er også en vigtig ting at tænke på både i øvelser og i kamp.

Derudover har vi lært meget af deres træning, hvor det er vigtigt, at vi træner anderledes end drengene og får vores egne øvelser. Trænerne dernede kunne se, vi har trænet og spillet for meget med drenge, da vi havde svært ved pigernes skruede bolde.

Det er vigtigt, at vi i hverdagstræningen sørger for at spille mod forskellige spillestile, da der er mange i udlandet, der spiller med materiale. Alt i alt kunne vi tage meget med os hjem fra Kroatiens hovedstad.

Til danske bordtennisspillere: Husk udstrækning både før og efter træning. Det skal lige siges, at det hjælper! (Spørg Mie J. hvis I er i tvivl).

Udover bordtennis havde vi også en halv hviledag. Denne dag var vi i et shoppingcenter, hvor vi kiggede på butiksvinduer fra en bænk. Derefter spiste vi på restaurant, inden vi skulle i biografen og se en romantisk komedie kaldet ”Juno”.

Tak til Dana og DBTU for at have arrangeret denne lejr – som vi hellere end gerne vil opleve igen…

Forfatter: Agerholm, Jacobsen & Søndergaard
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk