Ledertræf i Silkeborg

Ledertræf i Silkeborg
Den 2. oktober 2006 afholdte DBTU’s Breddeudvalg ledertræf i Silkeborg fra Skagen Bordtennis Klub deltog et bestyrelsesmedlem og en træner. Da vi er en nystartet klub glædede vi os til at møde repræsentanter for de andre klubber i Jylland og repræsentanterne fra DBTU.
Mødet blev indledt af breddekonsulent Alle Bentsen, som havde en meget interessant indlæg om DBTU´s klubudvilklingsprojekt, hvor klubben er i fokus for at skabe den bæredygtige bordtennis klub. På nuværende tidspunkt deltager ca.15 både store og små klubber i projektet. Billund Bordtennis Klub fortalt om deres deltagelse og erfaringer med projektet. De kunne varmt anbefale andre klubber at deltage.
Endvidere fortalte Allan om et udviklingsprojekt under Danmarks Idrætsforbund ”Godt idrætsmiljø for unge”. DBTU har to klubber med. De første erfaringer fra dette projekt er, at det er vigtigt at bestyrelsen og trænerne i en klub hører på de unge. Hvad er det de gerne vil? Inddrager de unge i beslutningsprocesser i klubben. De kan evt. have en repræsentant i bestyrelsen. Det er endvidere godt at husk på, at fordi klubben har haft succes med at arrangement, er det ikke ensbetydende med at de unge synes at det skal gentages sæsonen efter. Det kan være at de unge har lyst til at prøve noget helt andet året efter. Flere af de repræsenterede klubber havde ungdoms råd eller unge i bestyrelsen og erfaringerne var helt klart, at det er en god ide.
Dommer Lone Vitved gav et interessant indlæg om at være dommer både nationalt og internationalt. Der er mangel på dommere i Danmark, og hun opfordrede alle klubber til at overveje, om de havde nogle kandidater. Der blev fra klubbernes side foreslået, at dommerudvalget skulle prøve at ”reklamere” for dommeruddannelse ved nogle af de store stævne, da man af den vej måske kunne finde nogle forældre, som var interesseret. Emnet ungdomsspillere der har svært ved at styre deres temperament blev diskuteret. Flere klubber fremførte, at dommerne ikke taklede det problem ens. Klubberne mente at der blev slået hårdere ned på dårlig opførsel i Jylland end på Sjælland. Lone Vitved lovede at emnet vil blive diskuteret i Dommerudvalget. Alle deltagerne var enige om, at det selvfølgelig er vigtigt at træneren forklarer spillerne at dårlig opførsel er usportslig og uacceptabel.
Allan Bentsen fortalte om de forskellige udannelsestilbud for 2006 – 2007. Det blev fra flere sider udtrykt ønske om at der blev afholdt et Trænerkusus 2 mere i løbet af sæsonen, idet det første kursus blev afhold allerede den 2. – 3. september 2006. Interesserede klubber opfordres til at henvende sig til Allan Bentsen.
På mødet var der et godt og informativt indlæg om ”Klubbens årsplan”. Ideen med en årsplan er, at klubben herved får sat aktiviteterne i system og gjort arbejdsopgaverne mere synlige, således at det bliver lettere for bestyrelsen at styre klubben i samarbejde med trænere og de frivillige hjælpere. En årsplan giver overblik, så det er let for alle der er tilknyttet klubben at se, hvad der skal ske den kommende sæson. Årsplanen kan udarbejdes i flere niveauer, hvor der kommer flere og flere detaljer på planen for hvert niveau man går op. DBTU er varm fortaler for Årsplaner og flere af mødedeltagerne havde udarbejdet årsplaner i deres respektive klubber. Der var bred enighed om, at det er et nyttigt værktøj at have i klubben.
Til slut var der åben debat om stort og småt indenfor bordtennis og efter ca. 3 timer var vores første deltagelse i DBTU’s Ledertræf slut. Vi gik derfra med en rigtig god fornemmelse. Det havde for os
været et interessant og lærerigt møde. Diskussionsformen er åben og vi havde indtryk af, at alle har mulighed for at bliver hørt. Endvidere er repræsentanterne fra klubberne meget åbne og vil gerne give deres erfaringer videre til andre klubber. Per Madsen fra DBTU’s breddeudvalg lovede også at tage alle klubbernes gode input med ”hjem”. Vi i Skagen Bordtennis Klub oplevede vores første møde med andre bordtennisklubber og DBTU, som et godt input til den igangværende sæson, hvor vi fik nye ideer og andres erfaringer med hjem.
Mange tak for en hyggelig aften, vi gælder og til at ser jer igen næste år.
Dorte Jensen og Peter Hansen
Skagen Bordtennis klub

Forfatter: Peter Hansen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: allan.bentsen@dbtu.dk