Ledertræf på tværs

Superinitiativ fra Dansk Hockey Union, Dansk Curling Forbund, Dansk Floorball Union og sidst men bestemt ikke mindst Dansk BordTennis Union.

Torsdag den 11. oktober var jeg til et helt igennem fremragende ledertræf arrangeret i et samarbejde mellem de fire ovennævnte forbund.

BTK 61 Roskilde var de gode værter for arrangementet i Kulturhuset lige over deres spillelokaler.

DBTU var stærkt repræsenteret af både klubber, udvalg og bestyrelse.

Arrangementet var det andet i rækken. Det første var løbet af stablen tirsdag aften i Århus, hvor cirka 40 deltagere fik en masse spændende input. I Roskilde var der cirka 25 deltagere til arrangementet; alle de fire forbund var repræsenteret.

Og jeg må sige, at man virkelig fik noget med sig hjem.

Der var 2 meget inspirerende indlæg på ledertræffet. Først havde næstformanden for Danmarks Idræts-Forbund, Preben Staun, et rigtig godt indlæg omkring DIFs satsning på det kommunale idrætssamarbejde efter at Danmark er gået fra langt over 200 kommuner til lidt under 100 kommuner.

Preben rejste opmærksomheden hos deltagerne omkring vigtigheden af at involvere sig i de strukturer, der er omkring idrætten i de nye kommuner. Kun gennem aktiv deltagelse kan klubberne sikre sig, at netop deres klub får optimale betingelser for at dyrke deres idræt. Ligeledes var der konkrete ideer til, hvilke kanaler klubberne skulle bruge ved henvendelser til kommunen alt efter vigtigheden af emnet, man ønsker at have en dialog med kommunen om.

Efter Prebens meget inspirerende indlæg var det tid for Thomas Bengtsen, der fortalte om hvorledes han i sit privatliv, sit job og ikke mindst sit idrætsliv gjorde meget ud af at etablere, pleje og bruge sine netværk.

Dette var ligeledes et indlæg, som vi alle havde stor fornøjelse af. Vi kan alle i vores sport have brug for at trække på forskellige kompetencer andre end vores egne for at opnå så gode betingelser for vores idræt som muligt, og her er det bestemt ingen skade til, hvis man har et bredt funderet netværk. Der var små øvelser fra Thomas til at højne vores opmærksomhed på de netværk vi allerede har etableret – familie, venner, kolleger, klubkammerater m.m.

Aftenens program var sat til 3 timer og med de to inspirerende oplægsholdere var det ikke et sekund for meget.

Der var enighed blandt alle deltagere om, at vi gerne kommer igen, når de fire forbund igen byder til ledertræf.

Min opfordring til alle de klubber, lokalunionsudvalg, DBTU-udvalg og arbejdsgrupper – der ikke var tilstede – skal være:
Sæt en aften af i kalenderen til at få input og inspiration til yderligere udvikling af dig selv og den sport, du holder af.

De fem breddekonsulenter fra de fire forbund (Det var DBTU, der havde 2) bad om og fik lidt feedback i forhold til emner et fremtidigt lederseminar kunne omhandle. Så mit gæt er at vi vil se et samarbejde igen mellem de fire nævnte forbund – og hvem ved måske yderligere et forbund?

Emnerne bliver, hvis de da følger den feedback der blev givet: Fastholdelse af børn og unge samt rekruttering af forældrekredsen som frivillige ledere i netop jeres klub.

Dette er emner, der er universelle i idrættens verden, og jeg er sikker på, at kommer du også til ledertræf er der noget at hente for netop din klub, din lokalunion eller netop det udvalg, du bruger tid på at udvikle.

Tak for en dejlig aften i Roskilde.

Forfatter: Aksel Beckmann
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk