Lette skal hjælpe Roskilde

”Alt er godkendt og vi glæder os til at have Leonid med på holdet”, siger Roskilde Bordtennis’ spillende sportschef Allan Bentsen, der ikke blot må se bort fra den knæ-skadede Michael Maze men også Claus Schou Nielsen og Andreas Dilling, der begge spiller med ved junior-VM i Kina.
Selv siger Leonid Maslov til DBTU om sin overraskende Champions League-debut: ”Jeg er ked af, at Michael Maze er skadet i sit knæ, men glæder mig helt vildt til at spille”.

I stærkeste opstilling

Fakel Gazproma Orenburg, der sidste år tabte finalen i Champions League til franske Pontoise, kommer til Roskilde i stærkeste opstilling. Ifølge Allan Bentsen sker det, fordi Orenburg netop har tabt til franske Pontoise, og derfor ikke har ”råd” til at tabe.
Dermed kan publikum i Roskilde se frem til tyske Dimitrij Ovtcharov nr. 6 på den seneste verdensrangliste efter fire kinesere og en japaner, hviderussiske Vladimir Samsonov (nr. 10 i verden) samt russerne Alexey Smirnov (nr. 60 i verden) og Fedor Kuzmin (nr. 154 i verden).

Hvem er Leonid Maslov?

Det bliver lettiske Leonid Maslov første optræden i Champions League. Men hvem er han egentlig denne unge gut fra Letland, der også kunne opleves ved OB’s Grand Prix-stævne i den forgangne weekend?
Leonid Maslov er 21 år. Han er inde omkring det lettiske landshold og deltog ved hold-VM i Japan tidligere i år. Han kom til Danmark i januar 2013 for at læse på Roskilde Business College, og regner med at skulle blive to år mere i Danmark, inden han (hvis han rejser) måske vil udforske Canada.

Det var først efter flere mislykkede forsøg på kontakt til Roskilde Bordtennis – både fra Leonid selv og fra det lettiske bordtennisforbund – at han fik kontakt til klubbens formand Johanne Tschernja.
”Det var dagen inden vores Grand Prix-stævne, så jeg bad ham kigge forbi hallen i løbet af weekenden, så vi kunne tale sammen og finde ud af, hvilket træningshold han hørte til”, husker Johanne.
Leonid Maslov mødte op, og da der var en ledig plads i Herre Klasse 1, hentede han sit tøj og sit bat, spillede og blev nr. 3. Siden har han været en del af klubben.

Lettiske Leonid Maslov tørner ud for Roskilde i Champions League.

 

“Jeg er meget glad for at være i Roskilde, som råder over en masse rare mennesker og gode trænere”, siger Leonid Maslov, der selv er blevet en af trænerne i klubben.
”Han er faldet til både socialt og bordtennismæssigt lige fra starten, og han deltager i alt, hvad han kan”, siger Johanne Tschernja.
Leonid har i sidste sæson været hjælpetræner for Roskildes begynderhold og er i denne sæson træner for både en gruppe af klubbens ungdoms-elitespillere og senior-motionister.
Han hjælper altid til i klubben, når han har mulighed for det, blandt andet var han i sommer med som frivillig for klubben på Roskilde Festival. I sidste sæson måtte han ikke spille med i Danmarksturneringen, da han havde spillet kampe for en tysk klub i Hessenligaen. I denne sæson optræder han på Roskildes næstbedste hold i 1. division øst og på fredag endda på klubbens hold i Champions League mod nogle af verdens bedste spillere – så vildt!

Se stillingen i Roskildes Champions League-pulje her

Se kamp-plakaten her 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 40 90 24 45
Kontaktperson e-mail: allan.bentsen@btk61.dk