Lige på og hårdt

Kategori: 
Dato: 
25.09.2020

- for landsholdsspiller Tobias Rasmussen, der har et sammenpresset program i Tyskland.

- Det er godt igen at kunne træne frem mod noget. Det bliver så fedt endelig at komme i rigtig kamp igen, siger Tobias Rasmussen, der har taget hul på sin anden sæson i ASV Grünwettersbach i den tyske 1. Bundesliga, hvor han i denne sæson er eneste dansker.
Klubben har allerede spillet den første kamp i ligaen, som tidligere på måneden blev vundet med 3-1 over Post SV Mühlhausen. Tobias var sat på holdkortet i den afgørende double sammen med Dang Qiu, men nåede ikke i kamp, da holdkampen blev afgjort inden.
Netop doublen med Dang Qiu har vist sig at være et trumfkort for ASV Grünwettersbach, der meget overraskende lørdag den 4. januar vandt Final Four-stævnet (tysk pokalturnering), hvor Tobias Rasmussen og Dang Qiu både i semifinalen og i finalen vandt den afgørende double ved stillingen 2-2 mod henholdsvis storklubberne Saarbrücken og Ochsenhausen foran 4.500 tilskuere i Radiopharm Arena i Neu Ulm (læs artiklen her).

I Polen uden at spille

Tobias Rasmussen der i sidste sæson boede og trænede i Saarbrücken, flyttede hjem til Danmark, da corona-pandemien brød ud i marts. Planen var ellers, at det først skulle være sket efter sommerferien.
Netop da corona-situationen spidsede til deltog Tobias sammen med fem andre danskere i Polish Open i Gliwice, som blev suspenderet efter at kvalifikationen i single var færdigspillet den 12. marts.

- Jeg var direkte i hovedturneringen og skulle spille næste morgen kl. 11, da jeg kl. 23 aftenen før fik at vide, at man havde indstillet turneringen, husker Tobias. Samme skæbne led Anders Lind og Thor B. Christensen, mens Martin Buch Andersen, Peter Svenningsen og Stefanie H. Christensen var slået ud.

En ny hverdag

Efter 14 dages isolation hos sine forældre på Amager i marts var Tobias, der to gange er testet negativ for covid-19, klar til at blive en del af træningsgruppen i Idrættens Hus i Brøndby, der også tæller landsholdskollegerne Jonathan Groth og Anders Lind samt franske Antoine Hachard og Ibrahima Diaw, Senegal og de to U21-spillere Thor B. Christensen og Martin Buch Andersen. Sidstnævnte bor og træner dog det meste af tiden i Tyskland.
Landstræner Linus Mernsten koordinerer den daglige træning, der typisk rummer otte pas om ugen fra mandag til fredag. Dertil kommer den fysiske træning, som Team Danmarks fysiske træner Mads Brink Hansen har lavet til Tobias. Det består netop nu af to gange ugentligt styrketræning op til 1½ time pr. gang plus et konditionsprogram på en halv time.

- Vi spillere aftaler ofte indbyrdes at træne i weekenderne, siger Tobias, der føler sig godt tilpas med sit nye set-up i Danmark, hvor han i denne noget anderledes sommer sammen med resten af landsholdstruppen har stiftet bekendtskab med både mountainbike, padel, badminton, kajak og tennis.


Fra venstre Martin Buch Andersen, Thor B. Christensen, Linus Mernsten, Tobias Rasmussen og Jonathan Groth, der sidst i april trykkede den af på mountainbike i Værløse. Foto: Privat. Se også videoen på facebook her


Fra venstre Jonathan Groth, Tobias Rasmussen, Mattias Översjö og Linus Mernsten, der i maj havde taget turen til Sport Center Syd i Löddeköpinge i Sverige for at prøve kræfter med padel. Foto: Privat.

Se videoklip på facebook fra maj, hvor Tobias dyster i badminton mod sin fysiske træner Mads. Klik her
Se videoklip på facebook fra juni, hvor Tobias med flere fra træningsgruppen er i kajakken. Klik her

Tobias har også i indeværende sæson en lejlighed til rådighed ved klubben, som han deler sammen med holdkammeraten Deni Kozul fra Slovenien.
- Jeg træner som regel med i klubben i dagene op til kampene og bliver hele ugen, hvis der også er kamp i den efterfølgende weekend, siger Tobias, der i august var til 'photoshoot' i klubben (se billeder herunder) og efterfølgende trænede med i et par uger.ASV Grünwettersbach i sæson 2020-2021.

- Vi er fire faste på holdet samt koreaneren Hwang Min Ha, der kun spiller få kampe. Han kommer ikke til klubben endnu pga. den øjeblikkelige corona-situation, fortæller Tobias, der nu på søndag satser på som minimum at spille double, når holdet på hjemmebane tager imod Borussia Düsseldorf med bl.a. Timo Boll i truppen.

- Jeg håber da på, at jeg også kommer til at spille single, siger Tobias, der i sidste uge var på træningslejr i Malmö sammen med det svenske landshold, Anders Lind, Ibrahima Diaw og Antoine Hachard. Videoklippet herunder er fra træningslejren i Halmstad i juli med det svenske landshold:

Kampprogram for Tobias frem til 1. november:
Søn. 27/9 kl. 15.00: ASV Grünwettersbach - Borussia Düsseldorf.
Fre. 2/10 kl. 19.00: TTC Zugbrücke Grenzau - ASV Grünwettersbach.
Søn. 4/10 kl. 15.00: BV Borussia Dortmund - ASV Grünwettersbach (Pokalturneringen, 1/8-finale).
Fre. 9/10 kl. 19.00: ASV Grünwettersbach - 1. FC Saarbrücken-TT.
Søn. 11/10 kl. 15.00: ASV Grünwettersbach - TTC RhönSprudel Fulda-Maberzell.
Søn. 25/10 kl. 15.00: TTC Schwalbe Bergneustadt - ASV Grünwettersbach.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09