Lige ved og næsten for Stuff

Christoffer Petersen (nr. to fra venstre) og prisvinder David Amager (nr. 2 fra højre med diplom) ved dagens uddeling af årets handicapidrætspris 2015. Foto: Carsten Egeholt.

“Lige ved og næsten slår ingen mand af hesten” heller ikke landstræner i paradressur David Amager, Sorring, der i dag på Dansk Handicap Idræts-Forbunds pressemøde i Idrættens Hus i Brøndby blev hædret med årets handicapidrætspris 2015, som Christoffer Petersen (landstræner for DHIF’s parabordtennislandshold) også var nomineret til. David modtog dermed Pressalits Keep Living-pris og de 20.000,- kr. der fulgte med.

To bordtennisspillere udtaget til Para-OL

Efter prisuddelingen kunne DHIF’s elitechef Michael Møllgaard Nielsen løfte sløret for to danske bordtennisspillere, der allerede nu var udtaget til de Paralympiske Lege i Rio fra den 7.- 18. september 2016. Peter Rosenmeier og Sophie Walløe blev udtaget. Førstnævnte var til stede, mens Sophie Walløe sendte denne video-hilsen fra Østrig.

I oktober 2015 levede Sophie Walløe op til forventningerne, da hun vandt sølv i sin klasse ved EM i parabordtennis i Vejle. Polske Natalia Partyka, der i 2008 og 2012 deltog ved både OL og PL, snuppede guldet. I Vejle vandt Peter Rosenmeier sølv i single og guld i hold med Michal Spicker Jensen. Rutinerede Rosenmeier har revanche til gode i Rio, hvor han vil gøre alt for at genvinde den guldmedalje, han tog i Beijing i 2008 – og som han måtte bytte ud med bronze i London i 2012:
“Det er mit fjerde PL, og jeg har været så dygtig og heldig, at jeg har fået metal med hjem hver gang. Det håber jeg meget at kunne gentage i Rio, og allerhelst vil jeg selvfølgelig gerne ende øverst på podiet. Vi har nogle måneder med knaldhårdt arbejde foran os, og så må vi se, hvor langt det kan bære, når det hele skydes i gang i september”, udtaler Rosenmeier i en pressemeddelelse.

Se On-Sports indslag fra pressemødet her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk