Liu Jia europamester

Østrigske Liu Jia vandt i suveræn stil damefinalen ved Europamesterskaberne i Århus uden at afgive et eneste sæt.
Modstanderen, rumænske Mihaela Steff, havde ellers chancen for at blive tredobbelt europamester, da hun entrede spillepladsen før damefinalen. Forinden havde hun erobret guld i damedouble, og tidligere på ugen blev det også til ædelt metal med det rumænske hold.
Finalen i damesingle var dog ikke mange minutter gammel, før det stod klart, at Steff skulle spille mere end almindeligt godt for at kunne true østrigske Liu Jia.
Østrigeren, der for nylig vandt Europa Top 12, tog boldene meget tidligt og havde held til at finde hullerne langt ude over Steffs forhånd. Rumæneren var dog med til 9-9 i et tæt første sæt, men da først sættet gik til østrigsk side, var der ikke mange rumænske muligheder i kampen.
I perioder havde Mihaela Steff held til at få spillet til at køre på baghåndsdiagonalen, hvor den 26-årige rumæner var bedre end sin 23-årige modstander. Hun blev dog nødt til at satse, og det gik ud over sikkerheden.
Efter en overbevisende indsats og til stor glæde for de svenske tilskuere – der i manglen af svensk islæt på finaledagen har kastet deres kærlighed på østrigerne – kunne Liu Jia juble som europamester efter en overbevisende sejr.
 
Liu Jia, Østrig – Mihaela Steff, Rumænien: 11-9, 11-6, 11-8, 11-4.

Forfatter: Trine Grauholm
Kontaktperson tlf.: 51299137
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk